טיקים

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

29/12/2007 | 20:33 | מאת: חנה

שלום, הייתי מעונינת לדעת, האם קימת דרך אלטרנטיבית או שיטות יעילות לטיפול בטיקים בילד בן .15

29/12/2007 | 23:30 | מאת: ליאור טל

חנה שלום, כיוון שחסרים פרטים, אתייחס לנושא בצורה כללית. טיקים הינן הפרעות תנועה שמקורן נוירולוגי ומתבטאות בהתכווצויות שרירים בלתי רצוניות. הסיבה יכולה להיות גנטית, טראומה, פגיעה במערכת העצבים, מצבים נפשיים, תרופות ועוד. ישנם טיקים שנמשכים על פני שבועות וחודשים ואחר כך נעלמים, וטיקים אחרים הנוטים לעבור משריר אחד לשריר אחר. תדירות ועוצמת הטיקים מתגברים בד"כ במצבי מתח ודחק. בטיפול אייפק, בעזרת מבחן השרירים, ניתן לזהות את מקורות הלחץ הרגשי והאנרגטי במערכת הגוף-נפש וולעזור בעזרת טיפול מתאים והמלצות התנהגותיות לשחרר את הרגשות והאנרגיה האצורים בגוף בצורה סדירה ומבוקרת ובכך להפחית את העומס הרגשי והאנרגטי הגורם להיווצרות הטיקים ו/או להחמרתם. ניתן לשלב בטיפול גם שיטות טיפול משלימות כדוגמת דיקור סיני, קרניו סקרל, כירופרקטיקה. בריאות שלמה, ליאור טל מטפל בכיר בשיטת אייפק רפואה סינית וקינסיולוגיה.

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק