מחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

20/12/2007 | 09:05 | מאת: הילה

היי אצל חברי התגלתה מחלה אוטואימונית בהתפרצותה גרמה למפרצת בעורק במפשעה, ולנזק בטחול, לפני כשבועיים הוא עבר ניתוח לתיקון המפרצת. בבית החולים נתנו לו מספר כדורים, אחד מהם הוא סטרואידים, הוא בדיכאון ואינו מצליח להתאושש מכך, מה עליו לעשות?

21/12/2007 | 00:43 | מאת: עדי שאנן

שלום הילה, מבחינה רפואית, במצב כזה, יש להמשיך בטיפול הרפואי ורק לוודא שמקבלים את הטוב ביותר. מסטרואידים יש להיזהר, במיוחד משימוש לאורך זמן, שיש לו תופעות לוואי לא נעימות ולא הפיכות. מבחינת המצב הנפשי, כאן לא ניתן לצפות לעזרה ממשית מהרופא, אלא לקבל סיוע מקצועי. ישנן מספר אפשרויות, כולל טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי או אלטרנטיבי. בתחום האחרון יש לשיטת אייפק ניסיון רב ומוצלח בטיפול בבעיות וקשיים נפשיים-רגשיים והיא מהווה אופציה מצוינת במצבו של חברך. רשימה של מטפלים מומלצים תמצאי באתר www.ipecisrael.org רשימה כללית של מטפלים תמצאי באתר www.ipec.co.il אני מאחל לחברך החלמה מהירה, עדי שאנן

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק