בעיות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

10/09/2005 | 12:48 | מאת: ליאם

שלום אני סובלת מזה כמה שנים מבעיות מהעיים (המעי העצבני לפי הגדרת הרופאים) שונות ומדיכאון שעבר באמצעות כדורים פסיכיאטריים עדינים לאחר שטיפול בקינסיולוגיה לא הוכיח את עצמו. קראתי על השיטה והיא מאוד עניינה אותי שאלתי היא האם יש אפשרות לטיפול במעיים וובעיות נפשיות באמצעות השיטה ואחרי כמה זמן אני אצליח לדעת אם הטיפול עזר או לא למיטב ניסוני אם אחרי פרק זמן של 4 מפגשים לא ח שיפור כנראה שהשיטה לא יעילה

10/09/2005 | 22:51 | מאת: עדי שאנן

שלום ליאם, "תסמונת המעי הרגיז" (כך יש לומר...), נגרמת משתי סיבות עקריות: הראשונה והחשובה ביותר היא נפשית - חרדה, פגיעות יתר, דאגה וכיו"ב מצבים רגשיים גורמים לתגובתיות יתר של מערכת העיכול. הסיבה השניה היא אלרגיות ורגישויות למזון. לפעמים משתתפים בתהליך גם גורמים נוספים כמו קנדידה, טפילים ועוד. בשיטתנו יש נסיון רב ומוצלח בטיפול בגורמים אלו ובתסמונת זו, ואת מוזמנת לאתר מטפל|ת מתאים/ה באזור מגורייך. בנוסף, הייתי נותן לכל טיפול "הזדמנות" של לפחות 10 טיפולים. יש להניח שהבעיה קיימת אצלך מספר שנים, ואין לצפות לפתרון קסם שיעלים את הבעיה באחת. סבלנות נדרשת כאן, כמו בכל דבר משמעותי בחיים. בהצלחה, עדי שאנן

03/10/2005 | 08:14 | מאת: פנינה

סובלת מעצירויות קשות בצעתי את בדיקות הקולונוסקופיה והגסטרוקופיה והן נמצאו תקינות . האוכל שאני אוכלת אינו אוכל קשה ועוצר וללא תרופות אינני יכולה לבצע יציאות. העצירויות החלו בגיל 14 היום אני בת 50 מה לעשות? המליצו לי לשתות שמן פשתן אך אני די פוחדת שזה יזיק לדבר אחר יש לי טחורים מגיל צעיר מאד אשמח לקבל עצה

06/10/2005 | 00:51 | מאת: עדי שאנן

במקרה של עצירות כרונית כמו שלך, כדאי לנסות לברר מהם הגורמים לכך. סביר להניח שיימצאו גורמים פיזיים, ומתחת להם יימצאו גורמים רגשיים, שמקורם נמצא, אולי, בגיל ההתבגרות, אז החלה הבעיה להתבטא בגופך. אין זה המקום להתחיל לנחש ולהתדיין באפשרויות השונות של הקשיים הרגשיים של גיל זה, אך הם רבים, ובמקרים רבים הופכים פסיכוסומטיים. לפעמים הם "נתקעים" בגוף לשנים רבות, ומתקבעים בו, גם אם הקושי הרגשי כבר איננו במודעות. בכל זאת ניחוש קטן, יתכן קשר לטחורים, שהופיעו קודם לעצירות, ואולי גרמו לך לפחד מהיציאה הכואבת / מדממת. מכאן הדרך לעצירות על רקע נפשי - קצרה. זהו מקום קלאסי לאבחון וטיפול באייפק, שעשוי לגלות את שרשי הבעיה ולשרשם. אני ממליץ לך למצוא מטפל אייפק באזור מגורייך, דרך אתר ipec.co.il. אגב, שמן זרעי פשתן אינו מסוכן, ועשוי לעזור לך סימפטומטית, לפחות. בהצלחה ושנה נפלאה לך, עדי שאנן

04/10/2005 | 13:36 | מאת: שפיר אןטיליה

שלןם רב אןדה מאד אם אוכל לקבל תשובה לשאלתי . במשך כשנה רזיתי כעשרה קג .יחד עם זאת היתה לי ירידה קלה במצבי הנפשי, אשר נגרמה כנראה כתןצאה של שני ניתוכים שעבר בעלי. מצבי הנפשי השתפר לאחר טפול תרופתי אך אינני מסוגלת לחזור למשקלי אפילו לא בקג. 1 האם קיים איזשהוא טפול קונבנציונלי או הומאופטי.(דרך אגב אני אוכל כחצי שנה אחרונה פי שניים מאשר הייתי רגיל.אודה על תשובה מבוססת ואמינה תודה רבה

06/10/2005 | 01:03 | מאת: עדי שאנן

שלום לך, נתקלתי במספר מקרים של אנשים, שלא הצליחו להוסיף או להפחית ממשקלם בשל סיבות נפשיות. זה בהחלט יתכן. ניתן לבדוק ו"לנקות" גורמים נפשיים כאלה, אולם אין לפסול על הסף מעורבות של גורמים פיזיים שונים כמו אלרגיות, טפילים למיניהם, תרופות, בעיות הורמונליות / חילוף חומרים וכדומה. אני מציע לך לאתר מטפל/ת אייפק באזור מגורייך,(באתר ipec.co.il), לבקש לברר על הגורמים לבעיה, והאם ניתן, לדעת המטפל/ת, לפתור את הבעיה. בנוסף, כדאי גם להיוועץ ברופא, ולערוך בדיקות מקיפות, שעשויות לשפוך אור נוסף על מקורות הבעיה. בהצלחה ושנה טובה לך, עדי שאנן

30/09/2006 | 23:48 | מאת: מיכל

אובחנתי לפני כשבועיים ע"י מטפל בשיטת IPEC, כמי שסובלת מקנדידה 50%. יש לי מעי רגיז מזה כמה שנים והחלטתי לנסות, ע"פ המלצתו, את התזונה המיועדת לחיסול הקנדידה. תחילת הטיפול בשיטה נדחתה בכחודש עקב בעיות פרקטיות אך אני ממשיכה בתזונה המומלצת. עלה בדעתי לעשות בדיקה לאבחון הקנדידה באחת המעבדות המוכרות, כדי לחזק או להחליש את האמון שלי בשיטה, וע"י כך לדעת אם בכלל כדאי להתחיל את הטיפול בה. בשבועיים האחרונים לא עלה בידי לגשת למעבדה. שאלתי היא כזאת: אם אגש השבוע לעשות את הבדיקה, היתכן שהיא תראה פחות מ-50% קנדידה עקב התזונה שלי בשבועיים האחרונים? אם כן, ואם אני רואה בזה סוג של מדד לאמינות השיטה, אולי כדאי שלא אעשה את הבדיקה בשלב זה? אודה על תשובתכם.

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק