טחורים ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/08/2000 | 18:56 | מאת: חדווה

שלום לפני כחודש פניתי אלכם לקבל מידע קצת על טחורים ופיסורה היות והרופא היה חסר סבלנות לגבי השאלות שלי. אתמול עברתי את הניתוח בבית חולים אסותא, הייתי אחרונה בתור, נותחתי בשעה שבע בערב בהרדמה כללית. לאחר הניתוח לא פגשתי את הרופא כי הוא הלך הביתה, בבקר הודיעו לי שהוא לא יגיע ושחררו את כל המנותחים שלו ללא שיחה איתו. בערב בעלי עוד חיפש את הרופא כדי לדבר איתו אבל לא מצא אותו. במכתב השחרור - כמובן שהכתב מאד מאד לא ברור,הוא כתב מתוך מה שהבנתי - פיסורה אחורי כרוני, 2 קבוצות טחורים מילה לא ברורה 12 -19 הטיפול שבוצע כתוב באנגלית בכתב לא קריא הוראות שחרור לקחת אלגוליזיין 4 פעמים ביום מנוחה ועד משהו לא ברור. אחות בבית החולים אמרה לי קחי כדור לפי הצורך. בקשר ל"יצאות" לא נאמר שום דבר אני לא יודעת האם כרתו את הטחורים או קשרו אותם, יש לי לחץ בפי הטבעת ואני פוחדת ללכת לשרותים ואני מממממשששש כועסת אולי תוכלו לתת לי יותר הנחיות להמשך ההחלמה תודה מראש

15/08/2000 | 18:46 | מאת: ד"ר ישראלית

חדווה שלום אני ממש מתנצל בשמו של הרופא..... כך לא נוהגים, צר לי אך לפי המידע שנתת אנני יכול לקבוע אם בוצעו נתוחים לפיסורה ולטחורים. אומר לך רק מה אני נוהג לומר לכל מנותחי: מנוחה במשך כ- 3 שבועות, נגד כאבים אלגוליזין או אופתלגין, לצורך יציאות לקחת סירופ - שמן פרפין כףX 3 ביום החל מהיום השני או שליש לאחר הניתוח. וחשוב מאד - אמבטיות עם מים פושרים שמומס בהם סבון ידיים רגיל לשבת באמבטיה במשך כ- 15 דקות לעשות זאת 3 פעמים ביום. לאחר כל יציאה לבצע שטיפה של המקום עם טוש או בבידה. בתוך התחתון להניח פד לספיגת הפרשות. ראי, אלו המלצות שאני נותן לחולים שניתחתי ויתכן כי אינן מתאימות לך?, ממליץ כי בכל זאת תקבלי הנחיות מרופא המנתח או כל רופא אחר שיבדוק אותך ויקרא את סיכום המחלה. לשרותך דר' ויזר

15/08/2000 | 19:15 | מאת: חדווה

ראשית אלפי תודות על ההתיחסות כאשר מנתחים פיסורה - משמעו תפרים פנימיים? האם יש חשש לתפרים ניפתחים? הפרשות עד מתי? כאשר יש "יציאה" האם יש דימומים אחרי? ושוב תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה