הזנה-זונדה או תוך ורידית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

16/12/2000 | 00:26 | מאת: טושטושון

שלום רב, ברצוני לדעת מה היתרונות והחסרונות של שיטות ההזנה מסוג זונדה או הזנה תוך ורידית. איזו שיטה שכיחה יותר? מדובר בהזנה של אישה בוגרת כבת 43 עם אנורקסיה נרבוזה.

16/12/2000 | 15:52 | מאת: adi

לטושטושון שלום, נראה לי שהיא גם זקוקה לסיוע נפשי. בד"כ ולי נאמר כי זאת כי אימא שלי היייתה חולה בסרטן, שהזנה תוך ורידית, כלומר: אוכל, יכולה לעשות הרבה בעיות ולכן הרבה פעמים הם מכניסים זונדה. כיוון שאני לא אשת מקצוע, כך את תשובתי בע"מ (ערבון מוגבל) ועדיף שנמתימן לרופא. עדי

16/12/2000 | 18:30 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לכולם, אין ספק כי למרות הטכנולוגיה המתקדמת של הזנה תוך ורידית ההזנה המשתמשת במערכת העיכול של האדם היא היעילה ביותר בתנאי שהאדם מסוגל לקלוט ולעכל את הניתן דרך הזונדה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה