מפרצת....

דיון מתוך פורום  כירורגיה

11/08/2000 | 22:10 | מאת: כרמלה

מחבר: כרמלה תאריך: 11-08-2000 21:57 שלום, ברצוני לשאול בנושא מפרצת. בתי בת ה- 19 סובלת מכאבי ראש תכופים לאחרונה. בהמלצת ניאורולוג בבי"ח הופנתה לבדיקת CT. בתשובת מכתב הרופאים נאמר: - " האוכף - במקום פאראסלרי ימני הרחבה מעוגלת במידה מה של חלקו הקברנוזי של העורק הקרותידי הפנימי, מפרצת? הרחבה אנויריזמתית?" כאשר שאר הדברים הוגדרו בגדמר הנורמה, והסיכום של הרופא היה "חשד למפרצת בעורק הקרותידי בחלקו הקברנוזי - מומלץ בדיקת MRI. בתי עברה בדיקת MRI והתוצאה היתה: "כל חדרי המוח, הציסטרנות, הפיסורות והחריצים - בגודל, צורה ומיקום תקינים. אין כל הגברה פתולוגית תוך מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. כמו כן סימני זרימה תקינים בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולתיים. ישנה אסימטריה קלה של קוטר העורקים הקרוטידים כאשר הקרוטיד השמאלי מוצר ביחס לזה שמימין.. לסיכום - ללא ממצא פתולוגי תוך-גולגולתי, למעט היצרות יחסית של הקרוטיס השמאלי תוך קברנוזי". ברצוני לשאול: ב- CT הובחן חשד למפרצת וב- MRI לא דובר כלל על החשד וגם לא שללו או אימתו, אלא דיברו על דבר אחר (כמצוין). ברצוני לקבל תשובה בנדון והסבר, כמו כן האם הדבר מסוכן, האם ניתן לחיות עם זה כפי שאמר לנו ניאורולוג (בנושא המפרצת אם היא ישנה) ומה הסכנה (אם יש) בנוגע להיצרות. איזו בדיקה היא הנכונה?! האם מה שנאמר שבצד שמאל צר יותר מצד ימין האם זה אומר שבאמת בצד ימני יש מפרצת? האם הנושא שייך לניראולוגיה או כירורגיה? האם יש מקום לבדיקה נוספת כגון אנגיוגרפיה? או שלא "נענה" את הילדה כפי שמייעץ לנו רופא משפחה המכיר את הילדה. לפי התוצאות רופא המשפחה טוען שאין צורך בשום התערבות ו"שנעזוב את הילדה" ונטפל בכאבי ראש עם כדורים העוזרים לכך - דרך אגב, הניאורולוג הולך יותר לכיוון מיגרנה (לפי התלונות של בתי - כאבי הראש שלה הם לפחות פעמיים בשבוע ועוברים עם כ- 20 טיפות אופטלגין, כדורי אופטלגין היא כבר לא מנסה). תודה, בתקווה לתשובה מהירה, כרמלה.

12/08/2000 | 18:04 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום כרמלה, צר לי לשמוע על מחלתה של ביתך, בעינין באמת שייך לנוירולוגיה או נוירוכירורגיה. באופן כללי אני יכול לומר כי בדיקת ה - mri מדויקת יותר מבדיקת ה - ct בנושא זה. קרוב לודאי כי יש הבדלי קוטר בין העורקים שהם חסרי משמעות. תמיד אנו מוצאים וריאציות אנטומיות ואין אדם אחד דומה למשנהו. אם הבדיקה קבעה כי אין מפרצת=אנוריזמה אז אני מניח כי מדובר במיגרנה אשר לפעמים בגיל כזה מופיעה ונעלמת מעצמה. אם דעתך לא נחה תתיעצי עם נוירוכירוג - אלו כירורגים המנתחים את המוח, אשר יוכל לתת חו"ד נוספת. בברכה דר' ויזר

13/08/2000 | 09:44 | מאת: כרמלה

ד"ר ויזר, תודה על תשובתך. כרמלה

מנהל פורום כירורגיה