ורידים ודליות בהריון מתקדם

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/08/2000 | 00:34 | מאת: דורון סמדג'ה

שלום רב ! אישתי בהריון בפעם השניה ברצף (חודש חודשיים לאחר ההריון הראשון) ובהריון הזה התחיל לה וריד גדול בירך והתפשט לשוק ולכיוון המפסעה. התופעה מלוות בכאב רב ולפעמים בחוסר אפשרות אפילו להתפנות משתן, היום היא בחודש השביעי להריונה וקיבלה שמירת הריון בשכיבה בבית. ברצוני שתשלחו לי חומר אם אפשר בנושא הנ"ל ( ורידים ודליות בזמן הריון ) כי נאמר לה פעם שהיא צריכה ללכת הרבה ועכשיו אסור לה ללכת הרבה, ויתכן גם שתצתרך גם ניתוח ללידה מוקדמת וניתוח לורידים. אם אפשר בבקשה לקבל נוהלים לטיפול בבעיה מה צריך לעשות ואיך להתנהג בעניין. אני מודה לכם מראש על השירות שאתם נותנים לציבור מקווה שירבו כמוכם. תודה מראש סמדג'ה דורון

04/08/2000 | 21:03 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום דורון, האם אתה שייך למשפחת סמדג'ה שהביא מדליות...., תודה על הברכות. לשאלתך, ניתן ואף רצוי לטפל בנושא הורידים אך כעת רצוי רק להקל על הבעיה היות וזה נובע מההריון - הרחם לוחצת על ניקוז הורידים וגורמת לתופעה. אם מדובר רק בוריד נפוח ומכאיב ללא דלקת וורידים רצוי לאגוד את הרגלים וללכת רגיל. אם מדובר בדלקת ורידים רצויה מנוחה. לכן אני ממליץ כי אישתך תפנה לרופא מומחה לכלי דם ותבדק ותקבל המלצה לטיפול כעת ומה לעשות לאחר ההריון. מקווה כי תהיה לידה מוצלחת ובריאה דר' ויזר

11/08/2000 | 18:59 | מאת: דורון סמדג'ה

שלום לך דר' ויזר, אני לא משתייך למשפחת המדליות, כל הכבוד על ההומור. דבר ראשון אני מודה לך שהתפנתה לענות לשאלתי בנושא. אישתי כבר קיבלה שמירת הריון ועשתה בדיקת דופלר במכון בנוה תמר (נתניה) וניראו כמה סטימות בכמה ורידים ברגלה, נאמר לה שבטוח היא תיצטרך לידה בניתוח עם היא רוצה לשמור על העובר בביתנה עד החודש התשיעי (כרגע היא בתחילת שמיני). נאמר לה שהיא יכולה לעשות ניתוח או לפני הלידה (בפיתרון בעית הורידים ) או לאחר הלידה, מה לדעתך היא צריכה לעשות? מה הסיכונים שבניתוח מסוג זה, האם יש לך יותר חומר לשלוח לי בנושא הורידים, האם גם בלידה הבאה היא תיסבול כך או רק בלידה הזו בגלל שהיא צמודה ללידה הקודמת. יתכן שיציאת הורידים ימשיכו גם לאחר הלידה וירבו כמו אצל חמתי (שכבר חגגה את הניתוח השביעי שלה להוצאת ורידים) אני השמח מאוד עם תצרף עבורי חומר מקיף יותר לסיבות והאם זה תורשתי ואם אפשר אך אפשר לטפל בזה במשך חיי היום יום לאחר הלידה. תודה מראש סמדג'ה דורון

מנהל פורום כירורגיה