מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/10/2000 | 16:59 | מאת: מיכל

שלום. בעלי חולה מזה כ- 10 שנים במחלת קרוהן . לפני כשנה הוא עבר ניתוח להסרת חלק מהמעי הגס עקב מורסה שישבה כמעט על שלפוחית השתן. לפני כחודש בערך הוא עבר ניתוח נוסף עקב מורסה בפי הטבעת . ההחלמה היא מאוד איטית. בבדיקות דם שעבר לפני שבועיים ואתמול התגלו חלבונים בשתן (דם בשתן?). שאלתי היא על מה יכול להצביע והאם יש מקום לדאגה? כמו כן הוא סובל נורא מכאבי גב תחתון - אני לא יודעת אם זה קשור. תודה רבה

19/10/2000 | 18:41 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מיכל, צר לי לשמוע על סיבוכי בעלך, בעיות בדרכי השתן יכולים להתלוות למחלת קרוהן אם דרך יצירת פיסטולה לשלפוחית או דלקות בדרכי השתן, כאבי הגב יכולים להיות קשורים בכך. מציע כי תפני בבעיה זו לרופא גסטרו ולבקש לבצע בדיקת IVP לשלול חיבור חולני של המעי לדרכי השתן דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה