מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/07/2000 | 21:59 | מאת: אבי

בני בן שנתיים נולד ללא פי טבעת, והיה עם קולוסטומי עד עכשיו. כעת הוא עבר ניתוח לסגירת הקולוסטומי, ומיד לאחר מכן החלו יציאות דמיות,עד לאיבוד דם וקבלת מנות דם. לאחר ואף טיפול תרופתי לא עזר (קורטיזון אנטיביוטיקה וראפסל) ולאחר בדיקה קולונוסקופית שבה ראו דלקת חריפה ביותר לאורך רוב המעי, הוחלט לנתחו ולכרות את כל הקטע המודלק. הקטע הכרות נשלח לביופסיה, ולא ברור כל כך מהי מקור הדלקת אך ישנה סברה שמדובר במחלת קרוהן. שאלתי היא: האם קיימת בדיקה המוכיחה חד משמעית שאכן מדובר במחלת קרוהן? בני מתקשה בהליכה. האם קיים קשר לדלקת פרקים והאם ניתן לבדוק זאת? תודה - אבי

05/07/2000 | 21:44 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום אבי צר לי לשמוע על הסבל של בינך מחלת קרוהן מוכחת בבדיקה פתולוגית גם כאן לעיתים הבדיקה אינה חד משמעית. אין כל אמצעי אחר להוכיח מחלת קרוהן לגבי הפרקים ידוע כי מחלות הנילוות לקרוהן הן גם בפרקים קושי בהליכה יכול גם לנבוע מהתפתחות קשה יותר בעקבות כל מה שהילד עבר במרכזים רפואיים גדולים כמו הבתי חולים לילדים בתל אביב ובשניידר בפתח תקוה אתם יכולים לקבל את מירב העזרה מרופאי ילדים וגסטרו ומפתולוגים מומחים אשר יבחנו את הבעיה וינסו להגיע לאיבחון נכון. בברכה דר' ויזר

06/07/2000 | 14:20 | מאת: אבי

האם אתה יכול להמליץ על מרכז רפואי המתמחה בזיהוי ביופסות לזיהוי מחלה זו. האם ניתן בבדיקות דם כלשהם לזהות את המחלה? הדלקת שאובחנה אצל בני היתה במעי הגס ולא דובר איתנו על מיקום אחר. קטע זה נכרת (מאזור הסיגמא על לכפל של המעי העולה), האם קיים חשש שהדלקת תפרוץ כעת ? האם סגירת הקולסטומי בעתיד עלולה לגרום לפריצת הדלקת.? תודה - אבי

07/07/2000 | 16:35 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום אבי לא למיטב ידיעתי אין בדיקת דם המצביעה על מחלת קרוהן בכל מרכז ילדים גדול יש גסטרו המתמחים בילדים אשר מטפלים במחלות אלו הינך יכול לבקש לתת את התכשיר שכבר הוצא לבדיקה על ידי פתולוג נוסף במקום אחר גם בחו"ל כדי להגיע לאבחנה ברורה. ולשאלה לגבי חזרה אכן אם מדובר בקרוהן יש אפשרות גבוהה של חזרת מחלה במעי באזור החיבור מחדש. סגירת הקולוסטומיה יכולה להאיץ את חזרת המחלה אך לא הייתי נמנע מסגירתה. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה