כלי דם ברגליים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

03/07/2000 | 00:33 | מאת: אשר ביסמוט

שלום אני בן 42 חולה לב לאחר 3 אוטמים ניתוח מעקפים לפני 2 שנים (תפקוד חדר שמאל ירוד במידה קשה). כאבים ברגל שמאל בהליכה. בבדיקה אין דפקים דיסטליים. בדופלקס אינדקס 0.5 . בגלל הסיכון ממליץ על טיפול תרופתי treutal.אני רוצה לציין שהכאב הולך וגובר כלומר מרחק ההליכה עד להופעת הכאב הולך ומתקצר נא דעתך והמלצות תודה .

03/07/2000 | 19:43 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום אשר אתה נושא על כתפיך הצעירות יחסית נטל קשה אינני רופא מומחה לכלי דם ואני מעריך כי ניבדקת על ידי מומחה כזה. נראה כי אתה סובל ממחלה מפושטת בכלי הדם אשר פגעה בליבך ועתה פוגעת בכלי הדם ברגלים יש מקום לחשוב על התערבות פולשנית אם בדרך של אנגיוגרפיה והרחבה של כלי הדם המוצר (אם ניתן) או ביצוע ניתוח ומעקף של כלי הדם החסום זאת בהתחשב במצבך ולאחר הכנה טובה גם אצלנו הכירורגים יש גישות שונות ואקטיביות שונה לגבי פתרון ניתוחי. ממליץ כי תתיעץ עם כירורג כלי דם נוסף ותשמע חוות דעת שניה בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה