לדר ויזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/07/2000 | 20:07 | מאת: דפנה

שלום קראתי את המאמר בנושר מורסה בעצם הזנב. אני סובלת זמן רב מכאבים באזור עצם הזנב, אך לא מורסה חיצונית. עשיתי צילום ו-C.T וגם מיפוי עצמות ולא נמצא דבר אך הכאבים ממשיכים... קשה לי מאד לשבת. התיעצתי גם עם כירורג שעשה בדיקה פנימית אך לא מצא דבר מלבד שאמר שיש לי צניחה של כל אזור החלק האחורי ויתכן שזה לוחץ. יש לי "מעי רגיש ורגיז" והרבה בעיות קיבה האם יש לבעית הכאב שהוזכר פתרון? אשמח לתשובתך דפנה

02/07/2000 | 19:20 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום דפנה אני שמח שקוראים את מאמרי ואני מביא תועלת . בו נגדיר את נושא שיחתנו "כאבים בעצם הזנב. כאבים באזור הסקרום וקוקסיקס = עצם הזנב יכולים לנבוע מסיבות רבות. מורסה בעצם הזנב היא בעלת ביטוי חיצוני בעור מעל לעכוז כך שאם אין לך ביטוי כזה אינך סובלת מכך. ישנם מצבים שאין אנו יודעים את מקורם בהם מופיע תהליך דלקתי לא זיהום באזור עצם הזנב אופיני לנשים לאחר לידות, ולאנשים היושבים זמן רב. ישנם מצבים בעיקר אצל נשים לאחר לידות מרובות שיש חולשה של רצפת האגן הגורמת בין השאר לצניחת רחם ושלפוחית וכן לצניחה של דופן הרקטום. לרוב אין כאבים במצבים אלו. ctאם בדיקותיך תקינות, בדיקת של האגן ומיפוי עצמות תקינים ממליץ לך לפנות למרפאות כאב אשר מטפלות בסימפטומים מרפאות אלו קיימות בקהילה ובבתי החולים. בהצלחה דר ויזר תמשיכי לקרוא את מאמרי ואשמח לשמוע תגובות.

20/01/2002 | 20:45 | מאת: רגב

שלום רב! אני סובל מזה זמן רב מבעית מורסה באיזור עצם הזנב, כל הרופאים שאצלם ביקרתי יעצו לי לנתח ויחד אם זאת נתנו לי עידוד שהדבר לא מזיק ואפשר לחיות איתו לאורך זמן כל עוד ולא התפתחה אינפקציה ביקרתי גם אצל רופאים אלטרנטיבים והם שללו מכל וכל את ענין הניתוח ונתנו משחות שונות וכל מיני שמנים להסרת הגידול, אודה ואומר לא בדיוק התמדתי ואולי לכן זה לא בדיוק עזר לי, שאלתי היא - מכיון שאני פוחד מניתוח (ועוד שאחד הרופאים אמר לי שיש סיכוי שגם אחרי הניתוח זה יחזור שוב) האם ישנה תרופה או עצה שונה מלבד הניתוח ? או לכל הפחות פירוט יותר על הניתוח ומה הם האחוזים שזה חוזר לאחר הניתוח? בתודה מראש, רגב

מנהל פורום כירורגיה