רואקוטן וציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/06/2000 | 15:21 | מאת: גיל

שלום ד"ר. אני מטופל ברואקוטן ולאחרונה התגלתה אצלי ציפורן חודרנית בבוהן (זה ממש כואב וגם יוצאת מהציפורן הרבה מוגלה) ברצוני לדעת אילו טיפולים או פעולות עליי לבצע כדי להיפטר מהציפורן חודרנית והאם עצם היותי מטופל ברואקוטן (כמוסות מבוססות וויטמין A נגד פצעי אקנה) השפיע או גרם לציפורן החודרנית . בתודה גיל

30/06/2000 | 17:24 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום גיל לא אין קשר בין הטיפול שלך באקנה לבין הופעת הבעיות בציפורן "ציפורן חודרנית היא בעיה מכנית אשר נגרמת מחדירה של קצה החיצוני של הצפורן לתוך הרקמה המקיפה אותה,מתוסף לכך תהליך זיהומי אשר גורם להפרשה מוגלתית. הדבר נובע לרוב מחיתוך לא טוב של הציפורן והליכה בנעליים סגורות כמו נעלי ספורט הגורם המטפל בכך הוא - פודיאטר - זהו מקצוע אוניברסיטאי לא תמיד רופא אשר נילמד בארצות אירופה. יש בארץ פודיאטר וגם רופאים המומחים לכף הרגל היודעים לטפל בבעיה ולמנוע חזרתה אנו הכירורגים עוזרים בנושא של עקירת הציפורן בהרדמה מקומית אך לרוב התופעה נוטה לחזור ממליץ שתנסה לאתר פודיאטר (או רופא המומחה לכף רגל) באזור מגוריך. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה