שבר נשי לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/06/2000 | 15:31 | מאת: כהן צפורה

לד"ר ויזר! הבעיה היא בעיקר מקומית אך הכאבים מופיעים באזור המפשעה. הכאב מוקרן גם לגב תחתון באותו הצד ,לכיוון האגן באותו הצד ןכן לכיוון הרגל כשהמצב מחמיר.הליכה ממושכת,ישיבה ממושכת או מאמץ אחר הם גם תורמים להחמרת הכאב. פניתי למרפאת כאב וטופלתי בשלוש אפשרויות עד כה. שיטה של לחיצות, רפלקסולוגיה שיטת עיסוי,וכן פיזיוטרפיה . עד כה כל השיטות שבהם טיפלתי הם היו יחד עם תרופות כי המצב לא איפשר לי לטפל בטיפולים אלטרנטיביים ללא כדורים מסוגים שונים. הבעיה מורגשת מדי יום וזה מדאיג אותי .כאמור שנתיים עברו מאז שנפגעתי בתאונה. האם ניתן לקבל טיפול ללא טיפול חודרני במצבי?

26/06/2000 | 18:48 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום שוב ציפורה היות ואנו מתכתבים במשך זמן מה הבנתי כי הכאב קיים מאז התאונה שלך ואת קושרת את הכאב בתאונה יתכן שזה נכון אך יתכן כי הוא היה מופיע גם ללא התאונה. היות ועברת ברור מקיף ומשך הזמן שעבר גם הוא לא הביא לשינוי או החמרה מצביע על העובדה כי אין כל ממצא גופני שניתן להצביע עליו יתכן כי הכאב נובע מהגב ומוקרן למפשעה נדיר שקורה ההפך אם הרופא המטפל מסוגל למקם בעזרתך את נקודת הכאב במפשעה נסי לבקש בעדינות שיזריק חומר הרדמה מקומית למקום. זו פעולה פשוטה וקשה לקרוא לה חודרנית אם הזריקה נותנת לך הקלה תדעי מיד שני דברים הראשון כי הכאב הינו מקומי ולא נובע ממחלה פנימית כלשהי והשני ניתן לטפל בעזרת הזרקת סטרואידים מקומית לצורך ריפוי. למרות התנגודת שלך לנושא ממליץ כי תתיעצי על כך עם הרופא בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה