עורק התרדמה הפנימי השמאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/09/2000 | 15:47 | מאת: עמיר הראל

שלום ד"ר ותודה מראש על השירות סבתי חשה בסחרחורות אקראיות מזה תקופה ארוכה וכל הזמן כינתה זאת כך שהיא מרגישה שלא מגיע לה חמצן לראש. היא ניגשה לרופא שהפנה אותה לבדיקה שנקראת אולטרסאונד דופלר קרוטיס. תוצאות הבדיקה הראו שכל העורקי התרדמה תקינים פרט לעור התרדמה הפנימי השמאלי בו הבעיה הוגדרה כ: "נצפה רובד טרשתי הטרוגני בחלקו הקריבני של העורק". המסקנות מהבדיקה היו: "שינויים אטרוסקלדוטיים בעורק התרדמה משמאל ללא הצרות. ככון זרימת הדם בעורקים הורטברליים תקין דו צדדית." הרופא (ד"ר אהרונוביץ' בוריס) אמר לסבתי כי זו מחלה מתפתחת ושאין דרך לעצור אותה. הוא רשם לה את התרופות: סטונרון: לטיפול בבחילה ובסחרחורות וגם אצטוסל (אספירין): לדילול הדם. אין אנו יודעים במה מדובר ולא מוצאים מידע בנושא, בקשת של סבתי לעבור בדיקת סי.טי. מהרופא נענתה בשלילה. אשמח אם תוכל להסביר לנו יותר בעניין או להפנות אותנו הלאה. תודה רבה, עמיר הראל.

19/09/2000 | 18:09 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עמיר, בדיקת הדופלר הוכיחה כי אין הצרות בעורקים המובילים דם למוח וזו בשורה טובה היות ואין צורך לנתח מרגע זה הבעיה אינה כירורגית אלא נוירולוגית - עליך להתייעץ עם רופא נוירולוג ויש לנו באתר פורום לרפואת עצבים. דר' ויזר

20/09/2000 | 16:58 | מאת: עמיר הראל

תודה לך ד"ר ויזר. ממני ומסבתי.

מנהל פורום כירורגיה