עצרויות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/09/2000 | 17:51 | מאת: גל

שלום רב! אני בחורה בת 27ללא ילדים בגיל 19 עברתי ניתוח חסימת מעיים (הרופאים טוענים כי זה כתוצאה מניתוח תוספתן שעברתי בגיל 16) אני סובלת מבעיות עצירות מאז. אני אוכלת בעיקר ירקות פירות, דברי חלב (דנונה, יוגרט וכד'), קונפלקס ושותה הרבה מים ועושה ספורט שלוש פעמיים בשבוע. שנה שעברה נחסמו לי המעיים בהפרש של חצי שנה לא הסכמתי שינתחו שוב, ביקשתי שיטפלו בי ע"י זונדה וחוקן, ואכן זה עזר. מאז אני משתדלת לשים לב, כי כאשר במשך שבוע יש לי עצירות , אני לוקחת יוגנבורן (אבקה) עפ" המלצת כירוג. נמאס לי לקחת משלשלים , אני מרגישה שאני מתחילה להמכר למשלשלים רופאים רבים כולל כירוגיים אמרו לי שאין פיתרון האם אכן כך הדבר? האם אני צריכה לסבול מעצריות כל חיי? או לחילופין יש פיתרון? אודה לקבלת תשובה תודה רבה

08/09/2000 | 20:51 | מאת: abergel gabriel

יש לי עצירות כרונית אני לוקח משלשלים מיזה 25שנים מה אפשר לעשות

09/09/2000 | 18:26 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גבריאל, הטיפול בעצירות כרונית הוא קודם כל בירור אם אין גורם במעיים המהווה בעיה או חסימה חלקית. אם הכל תקין הדבר נובע מפעילות איטית של המעי והרגלי מעיים לא טובים. רצוי להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג ומומחה לדיאטה ע"מ להתאים מזון, ומשלשל טבעי ולחיות עם הבעיה. דר' ויזר

09/09/2000 | 18:23 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גל, חסימת מעיים לאחר כל ניתוח בטני היא דבר שכיח, לא תמיד ניתן לדעת מראש אצל איזה חולה שעבר ניתוח בבטן הדבר יקרה, היסוד לכך הן הדבקויות בין המעיים לאחר ניתוח. דיאטה כזו או אחרת יכולה למנוע לעיתים את המאורעות אך לעיתים החסימה מופיעה גם ללא סיבה, עצירות היא בעיה כרונית הנובעת מפעילות מופחטת של המעיים ונראה שאת נוקטת בכל השיטות על מנת להמנע ממנה. משלשל טבעי הוא הפתרון לכך ונראה כי תאלצי לקחת משלשלים במשך רוב הזמן. לנושא חסימת המעיים יש טכניקות חדשות של טיפול במעי בעת ניתוח אשר יש דיווחים מעודדים לגבי הסיכוי למנוע חסימת מעיים. תתיעצי עם מרפאה כירורגית בבית חולים. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה