קשירת טחורים בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/09/2000 | 22:01 | מאת: ר.א

אני בתחילת החודש השישי להריון. סובלת מטחורים מספר שנים . האם יש אפשרות לבצע קשירת טחורים גם בזמן ההריון? במידה וכן, האם בעקבות הלידה קיים דיכוי גבוה להשנות לאחר הקשירה?

03/09/2000 | 18:34 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לך ר. א. אם תקראי את המאמר בנושא תראי כי הריון ולידה הם גורמים מכניים התורמים לבעיות של הטחורים. http://doctors.co.il/surgery/article/223/ אני אישית מעדיף שלא לטפל בנושא בעת הריון. רק טיפול המקל על הסמפטומים מכמה סיבות אנו אומנם "יודעים הכל" אך קיימים מספר דברים שאנו לא יודעים למשל איך גרוי של פי הטבעת בעת הקשירה משפיע על התכווצויות הרחם גורם נוסף הוא, לא משנה כמה נטפל בקשירות , הגורם המכני של הרחם הגדולה עדיין קיים ולכן ממליץ כי תסיימי את ההריון והלידה בשלום ואז תפני לברור וטיפול מתאים. מזל טוב דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה