בקע טבורי מכאיב מאד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/05/2016 | 15:27 | מאת: טלילה

שלום למומחי הכירורגיה. אני מועמדת לניתוח בריאטרי ( התאריך עוד לא נקבע) בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי בטן לא מוסברים. עברתי דרך רופאי גסטרו ועד כירורג שלא איתרו סיבה.בסי טי התגלה בקע טבורי שהוגדר זעיר. הרופאים טענו שזו לא הסיבה לכאבים.אבל מתברר שזו בהחלט הסיבה.לאחרונה לאחר כמה דקות עמידה אני מרגישה שבולט לי בטבור חלק מעי שאני חייבת לדחוף פנימה אחרת זה יוצר כאבי תופת. אני חשה כאבים עזים בחילות הקאות ותחושת עילפון .המעי פשוט כלוא בחלקו.ועד שהוא לא משתחרר חזרה אני פשוט מעולפת. החיים שלי הפכו סיוט ואני לחלוטיןן לא מסוגלת לתפקד .השאלה האם עלי לעבור כעת בדחיפות ניתוח לתיקון הבקע. ( לפני חמש שנים עברתי תופעה דומה עם בקע מפסעתי שתוקן ) או שכדאי שעאבור קודם את הניתוח הבריאטרי ואוריד במשקל ואז יתכן שזה יתסדר ? אודה מאד לעצת המומחה.

08/05/2016 | 09:05 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום טלילה . לא בטוח שהתופעות שאת מוסרת הם בגלל הבקע הטבורי . באם הבקע אכן מגיע לאפיזודות של כליאה אזי רצוי לנתח בהקדם . באם לא - אפשר להמתין לניתוח הבריאטרי ואז לתקן את הבקע

מנהל פורום כירורגיה