הסרת כיס מרה ובלוטות מוגדלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/05/2016 | 11:18 | מאת: מישהי מודאגת מאוד

שלום, אני בת 36 נ+1 (בת 8 חודשים) לפני חודש ב1/4 התחלתי להרגיש כאבים עזם בבסטן הימנית העליונה, בהגעה למיון בוצעו סדרה של בדיקות שכוללות רנטגן, אולטראסונד וCT. טופלתי טיפול אנטביוטי בכדי להעביר את הדלקת ואז לקבוע תור לניתוח הסרת כיס מרה. שבוע לאחר מכן גיליתי שאני בהיריון ולכן העדיפו לטפל נקודתית בהתקים ואז לנתח אחרי טרימסטר ראשון. ההתקפים הפכו ליותר תכופים, והחליטו לבצע ביקת EUS שהראתה שאין אבנים בדרכי המרה, ובהתקף העוקב שהיה יומיים אחרי זה בוצעה הבדיקה שוב והפכה לERSP כי היה אבן בדרכי המרה ששחררו אותו. בסופו של שבר נקבע ניתוח ב26/4, הניתוח עבר בצורה חלקה, יחד עם זאת הם אמרו כי בחוטות הלימפה היו מוגדלות בגודל של 3-4 ס"מ וכי לקחו דגימה כדי לבדוק. אני מאוד לחוצה? מה זה יכול להיות? יש להדגיש כי בCT שבוצע ב 5/4 הבלוטות האלה הודגמו והם היו תקינות. האםס יש סיבה לחשש שלי?

05/05/2016 | 13:59 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לך אין מקום לדאגה . כשיש דלקת או פעולה כירורגית -יש תגובה של הבלוטות

מנהל פורום כירורגיה