בקע בבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/05/2013 | 00:10 | מאת: אלון

שלום ד"ר ככל הנראה פעילות מאומצת מידי בחדר כושר גרמה לשני בקעים. האחד הוא בקע טבורי כלוא והשני בקע במשפעה. הבקע במפשעה כאב לי לאורך זמן ואף הקרין למשך כשבוע לכאבי תופת באשכים שעברו מעצמם. בכלל הכאבים הלכו ובאו עד אשר נעלמו כליל לפני כחודשיים. אני מתאמן בחדר כושר ולא טיפלתי בבקע- כלומר לא ניגשתי לניתוח. שאלתי היא האם אני חייב לנתח את זה והאם המצב עלול להחמיר אם לא אנותח. ראוי לציין כי הבקע אובחן בבדיקת US והכירורג עצמו שבדק אותי קודם לכן לא זיהה בקע או כל צורך בניתוח.

20/05/2013 | 10:36 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אלון הבקע יגדל . מתי שהוא תגיע לניתוח .בלי ניתוח לא מסתדר

20/05/2013 | 22:27 | מאת: אלון

תודה ד"ר האם אתה ממליץ לעבור את הניתוח כרגע? כמו כן, האם המשמעות שהבקע יגדל זה שהניתוח עלול להיות בעתיד מורכב או מסובך יותר?

מנהל פורום כירורגיה