האם כבר ניתוח?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/06/2001 | 23:19 | מאת: שרון.נ

דר ויזר שלום, לפני כשנה ושבעה חודשים אובחנה אצלי מחלת הקרוהן גם ע"י צילום סי טי בדיקת קולונוסקופיה וצילום של המעי הדק. אני מטופלת ע"י רופא מקסים שנתן לי את כל התרופות שרק אפשר כגון מתחילת הטיפול: פנטסה, אזופי(אימורן) בודיזון, רמיקייד ולבסוף מטוטרקסט. (בהתחלה עזר ולאחר מכן גרם לי לבחילות והקאות) לקחתי את התרופה הזאת במשך חמישה חודשים . אף אחת מן התרופות הנ"ל לצערי לא השפיעה עלי והדלקת חוגגת (כרגע שקיעת דם 40) שמלוווה בחולשות וסחרחורות(לא סיבוביות) מאחר וכרגע אני מטופלת שוב בבודיזון שזאת התרופה שהכי עוזרת לי אבל אי אפשר לקחת אותה לנצח וזה לא פיתרון, הוצע לי ע"י הרופא לחשוב על ניתוח. לפי מיטב הבנתי במקום שבו חותכים את הקטע החולה המחלה חוזרת ובאותו המקום כך שאני ממש לא יודעת מה לעשות ואם זה בכלל נחשב לפיתרון מפני שאם זה יחזור אני חוזרת לנקודת התחלה ושוב אין לי טיפול תרופתי מתאים. אציין שאני בת 27, אם לילד מקסים (ילדתי את ילדי בניתוח קיסרי עקב רעלת הריון קשה מאד) ושמונה חודשים אחרי כן התחיל כל הבלאגן. האמת היא שאני ממש אובדת עצות והייתי שמחה אם יוצע לי פתרון כלשהו. אודה על תשובתך ובתקווה רבה שרון.נ

19/06/2001 | 18:23 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שרון, לצערי צודק הרופא , אם אין נסיגה של המחלה עם טיפול יש צורך לכרות את הקטע הנגוע, נכון שבחלק גדול מן המקרים המחלה נוטה לחזור אך יתכן שלך זה לא יקרה... אם הסבל שלך כה גדול אין הרבה אפשרויות. נסי לשמוע חוו"ד נוספת מרופא גסטרו אחר דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה