ניתוח או לא?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/02/2008 | 09:35 | מאת: אני

שלום שמי אדוה בת 27. לאחר 3 שנים של ריפלוקס המצב הולך ומחמיר. אני נוטלת לנטון 60 מ"ג ביום דבר אשר פתר חלקית את הצרבת, כאבי החזה והגרון אך "חזרה של אוכל" קיימת, והופכת את חיי לקשים. אני פוחדת לאכול ומתעוררת בלילות. למעשה הופנתי לניתוח ועשיתי מספר בדיקות. וכך השתלשלו הדברים: 1. גסטרוסקופיה - תקינה 2. מנומטריה - תקינה לחץ סוגר תחתון 19 מ"מ כספית. 3. מיפוי וושט - הדגים מלאות של ריפלוקס לוושט תחתון. תנועתיות תקינה. 4. PH מטרי - נכשל. לאחר שבוע סיוט ללא כדורים. 5. מיפוי קיבה - הפרעה קלה בהתרוקנות, 3 רופאי גסטרו אמרו שזה גבולי ולא להתייחס. 6. צילום מעי דק - תקין. מה שקרה שכבר הופנתי לניתוח הרופא המנתח אמר שנעשה רק בדיקה נוספת של מיפוי קיבה, מכיוון שהתוצאות הראו הפרעה הוא שלח אותי לדיון חוזר אצל רופאי הגסטרו, הרופאים אמרו שאין מה להתייחס לבדיקה זו. אך מכיוון שראיתי עוד מספר רופאים הם היו בעלי חילוקי דיעות באופן כללי בנוגע לניתוח בגלל תקינות המנומטריה. אתמול הייתי אצל רופא מומחה, ראש מחלקה. הוא כתב שיש שילוב של רגורגיטציה עם בעיה פונקציונלית קשה??? הוא אמר שננקוט ב-3 אסטרטגיות בנוסף ללנטון, טיפול קבוע בבאקלופן, במידה ולא יעזור טיפול קבוע בנורטילין ורק אם שנינו נתייאש אז נפנה לניתוח. בנוסף הוא רוצה לברר מה בדיוק עולה לי חזרה ולכן הוא שלח אותי לבדיקת אימפידנס בבית חולים וולפסון. הוא אומר שחזרה על בדיקת חומציות הוושט מיותרת, כי אנחנו יודעים שיש צרבת ושעולה חומצה.... לא הבנתי אם הוא נגד ניתוח באופן כללי או שהוא חושב שבמקרה שלי זה לא מתאים. מנסיונך האם אני מתאימה לניתוח? האם יתכן והבעיה היא לא בסוגר התחתון וההיצרות תעשה לי תופעות לוואי יותר מאשר תעזור? בנוסף לא הבנתי מה הסיכויים להצלחת הניתוח ומה הסיכוי לתסבוכות? במידה ואכן קיימות תופעות לוואי בלתי נסבלות לאחר ניתוח האם זה הפיך? האם ישנה דרך לתקן את הבעיה? סליחה שזה ארוך, תודה אדוה

28/02/2008 | 19:19 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

שלום אני את סובלת ויש למצוא את הפתרון האופטימלי. חסרה לי תשובה של צילום ו.ק.ת [ ושת קיבה, תרסריון ] הנטיה שלי היא לכיון ניתוח

מנהל פורום כירורגיה