ניתוח אבצס ופיסטולה חוזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

12/09/2017 | 16:37 | מאת: דנה

שלום לך ד"ר בעלי ליפני כחודש סבל מכאבים עזים בפי הטבעת הוא הגיע לבית חולים והכניסו אותו לניתוח אבצס הוא חזר הבית והיה לו עדיין כאבים חזקים הפרשות מוגלה והפרשות צואה מהחתך הוא הלך לבית חולים שוב ועוד הפעם עשו לו ניקוז אבצס וגילו שיש לו פיסטולה הרופא אמר שפיסטולה מנתחים רק לאחר שישה שבועות אתמול הוא הלך שוב לבית חולים אחרי שכול החודש הוא עם כאבים ומוגלות ומהחתך יוצא לו צואה והפרשות אתמול בבית חולים, הוא עבר שוב ניתוח שזה אחרי שני ניתוחים ועשו לו עוד חתך ענקי והשחילו לו חוט ארוך על החתך וכול הבוקר הוא היה עם שילשולים ומיקודם יצא לו כמו מים וקצת דימום עכשיוו אנחנו לא יודעים איפה אנחנו עומדים הוא בחור צעיר בן 24 בלי עבר רפואי והייתי רוצה לדעת מה יהיו התגובות אם יהיה כאב? או עם יצא מהחתך הגדול צואה ?מה אנחנו צריכים לעשות ומה הטיפול אם יצא צואה או מוגלות או מה עם יפסק הכול?? ומה ההמשך של הטיפול הזה לאחר שעשו את החוט האם זה מחלים לבד או שצריך שוב ניתוח ? בנוגע לשאלה מיקודם רציתי להבהיר את עצמי יותר החוט הוא חוט כחול ארוך שהכניסו אותו דרך הפיסטולה או מעל פי הטבעת אנחנו לא בדיוק יודעים וזה עובר דרך החתך שנמצא ליד פי הטבעת לצידו וזה קושר בינהם והחוט הוא ארוך הוא כלפי חוץ ארוך והשאלה עם מהחתך העמוק יצא גזים וצואה אם זה תקין לאחר שלוש ניתוחים על אותו חתך. אשמח שתעזור לנו תודה

אחד הטיפולים בפיסטולה הוא הכנסת חוט . לגבי השאלות הספציפיות הפורום לא נועד לבצע יעוץ רפואי ספציפי רפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיה