הידרוצלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/01/2001 | 11:20 | מאת: סיגל

לבני בן השנתיים התגלתה הידרוצלה באשך הימני. כמו כן וללא קשר להידרוצלה, הוא נולד עם היפוספדיאס. נקבע לו ניתוח לתיקון ההיפוספדיאס בעוד חודש. כמו כן, בהמלצת כירורג ילדים הוחלט כי באותו ניתוח ינתחו אותו גם במפשעה לתיקון ההידרוצלה. לפי מה שקראתי באתרים שונים באינטרנט, יתכן שניתן לחכות עם הניתוח הזה והבעייה תיפתר מאליה. מהי המלצתך?

18/01/2001 | 19:28 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום סיגל, אם הילד עומד לעבור ניתוח אני נוטה להמליץ לבצע את שני הנתוחים באותו זמן ולמנוע אישפוז וניתוח נוסף. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה