שאלה בנושא חרדה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/08/2005 | 01:37 | מאת: שי

שלום ד"ר רובינשטיין ותודה מראש שמי שי ואני בן 24, משוחרר כשנתיים מהצבא וסטודנט להנדסה. אני סובל מחרדה כבר לאחר שחרורי מהצבא , שהתחילה במחשבות מפחידות בילדות, התקפי חרדה קלים מדי מספר שנים ולבסוף, לאחר שחרורי מהצבא אחרי שרות כקצין קרבי, "התפרצה" החרדה והפכה לבעיה ומטרד של ממש. המחשבות הראשונות שלי בחרדה היו שאני עומד למות, לאחר מכן עומד להשתגע וכן הלאה בעצם כל פחד הכי גדול שעבר לי בראש תורגם לחרדה שגרמה לי להאמין שהדבר עומד לקרות. בזמן האחרון יש לי פחד/חרדה שאני אהיה הומו. אני יודע שאני לא הומו, כל חיי אהבתי נשים, היו לי מספר קשרים רציניים והייתי מאוהב קשות מספר פעמים בחיי. כרגע יש לי חברה כבר שנתיים ואני מתכנן להתחתן איתה. המחשבות שלי בנוגע לפחד שלי להיות הומו גורמות לי באמת להאמין שאני הומו, למרות שמעולם לא נמשכתי לגבר. לסיכום כל הקטע הארוך, קשה לי להשתחרר מהחרדה הזו מכיוון שקיים איזשהו ספק ואני מאמין ב-99 אחוז שאני לא הומו אבל האחוז הבודד מפריע לי להיות שלם עם עצמי. הייתי שמח לשמוע את דעתך בנושא בתודה מראש, שי.

15/08/2005 | 15:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שי, בהחלט הייתי ממליץ לך לבדוק את פחדיך יותר לעומק בעזרת איש מקצוע המתמחה בנושא. ב"נימוקיך" נגד היותך הומו, אתה משתמש בין היתר בסטריאוטיפים מיניים הומופוביים - למשל, העובדה שהיית קצין קרבי - וניכרת חרדה עצומה לגבריותך. חרדה זו אופיינית להומוסקסואליות לטנטית ולמה שאנחנו מכנים "פאניקה הומוסקסואלית", כלומר, הפחד שמא אתה הומוסקסואל. פחד זה מוכר ומאפיין גברים שהפנימו בצורה קיצונית סטריאוטיפים מיניים בקשר לגבריות ולנשיות, שאולי - בלי קשר לנטיותיך המיניות - חשוב לרכך אותם בעזרת ייעוץ אצל איש מקצוע המתמחה בתחום, כמומלץ. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים