קשר בין פעילות גופנית ונטייה מינית - שאלה לד

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/02/2007 | 13:39 | מאת: שלומי

ד"ר שלום, בן 30. אני מגדיר את עצמי כדו - מיני, עם נטייה חזקה יותר לכיוון משיכה לגברים. שמתי לב לתופעה "מעניינת " אצלי ומצד שני מאד מבלבלת: המשיכה לבנות גוברת אחרי שאני עוסק בפעילות גופנית (הליכה). ומצד שני כאשר אני לא מתאמן תקופה מסויימת - אני נמשך בעיקר לבנים. האם אתה מכיר עוד מיקרים כאלו?? על מה זה יכול להצביע? מבולבל מאד.... מקווה שתעזור לי ..... תודה

10/02/2007 | 16:55 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שלומי, הקשר שאתה מתאר בין הליכה ונטייה מינית נשמע כמו קשר שמתווך ע"י משתנים פסיכולוגיים. פעילות גופנית מעלה את הפרשת האנדורפינים ועקב כך גורמת לעלייה במצב הרוח ומצב רוח מרומם יותר נמצא בקשר חיובי עם חשק מיני (ללא קשר לנטייה המינית). יכול להיות שבמקרה שלך, מצב רוח מרומם קשור באופן סלקטיבי למשיכה לנשים בגלל מבנה פסיכולוגי מסוים, שניתן לעמוד עליו רק תוך הכרות אישית איתך. על כל פנים, אין קשר ישיר כמו שאתה מתאר בין עצם הפעילות הגופנית והנטייה המינית, אלא הקשר בין התופעות מתווך ע"י משתנים פסיכולוגיים סובייקטיביים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים