הורות משותפת - מה כדאי לדעת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/01/2007 | 17:50 | מאת: שיר

הי, אני בחורה הטרוסקסואלית (בת 39) בתהליך של חיפוש וממוש הורות משותפת עם גבר הומוסקסואל. רציתי לשמוע את דעתך, אולי מניסיונך והכרותך המיקצועית של שיתוף כזה ,על אתגרים ספציפים שעומדים בפני, שיקולים שאינם טריויאלים ואולי החמצתי עם התמודדות בקשר כזה, ואולי קריטריונים להצלחה :-) אני יעריך הכונה למאמרים שלך בנושא וכל מידע נוסף. תודה

31/01/2007 | 16:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שיר, אישית כמעט ולא יצא לי לטפל בהורים שהם חלק מהורות משותפת. בארץ קיים ארגון העוסק בכך תוך הפעלת קבוצה בהנחיה מקצועית: http://www.alp.org.il/ הואיל והתופעה חדשה מבחינה היסטורית, מספר המחקרים העוסק בכך קטן, רוב המחקרים אינם מבוססים על מדגמים מייצגים והם תיאוריים יותר והחוקרים הם בד"כ הומוסקסואלים ולסביות בעצמם. מחקרים אלה מפריכים את החשש ההומופובי שמא הורות כזה עלול לגרום לצאצא להיות הומוסקסואל בעצמו ומצביעים על כך שהצאצאים של זוגות כאלה אינם נופלים בבריאותם הנפשית מזו של צאצאים להורים "רגילים": Bagemihl, B, (1999). Biological Exuberance : Animal Homosexuality AND Natural Diversity Bailey J. M., Bobrow D., Wolfe M., & Mikach S. (1995). Sexual orientation of adult sons of gay fathers. Developmental Psychology, 31, 124-129. Bozett, F. W. (1987). Gay & Lesbian Parents , NY: Praeger . Bozett, F. W. (1985). Gay Man As Fathers . In Bozett, F. W., & Hanson, S.M.H, Dimensions Of Fatherhood, (pp. 327-352). Beverly Hills: Sage Publications . Chan, R, W et al. (1998) . Psychosocial Adjustment among Children Conceived Via Donor Insemination by Lesbian AND Heterosexual Mothers. Child Development , 69 , 443–57. Chan,R, Brooks R, Raboy, Patterson C J (1998). Division of Labor among Lesbian AND Heterosexual Parents: Associations with Children’s Adjustment. Journal of Family Psychology 12:402–19. Flaks, D, K. et al. (1995). Lesbians Choosing Motherhood: A Comparative Study of Lesbian AND Heterosexual Parents AND Their Children.” Developmental Psychology , 31, 105–14. Golombok, S. & Tasker, F. (1996). Do parents influence the sexual orientation of their children? Findings from a longitudinal study of lesbian families. Developmental Psychology, 32, 3-11. Golombok, Susan, Ann Spencer, AND Michael Rutter. (1983) .Children in Lesbian AND Single-Parent Households: Psychosexual AND Psychiatric Appraisal. Journal of Child Psychology AND Psychiatry , 24, 551–72. Green, R, et al . (1986) .Lesbian Mothers AND Their Children: A Comparison with Solo Parent Heterosexual Mothers AND Their Children. Archives of Sexual Behavior 15 167–84. Hewlett, B.S. , (1992). Father-Child Relations: Cultural AND Biosocial Contexts. NY: Aldine De Gruyter. Huggins, Sharon L. (1989) . A Comparative Study of Self-Esteem of Adolescent Children of Divorced Lesbian Mothers AND Divorced Heterosexual Mothers. (Pp. 123–35) in Homosexuality AND the Family, edited by F. W. Bozett. New York, Haworth. Hoeffer, Beverly.(1981). Children’s Acquisition of Sex-Role Behavior in Lesbian-MotherFamilies. American Journal of Orthopsychiatry , 51 ,536–44. Hotvedt, Mary E. & Mandel, J.B (1982) . Children of Lesbian Mothers. ( Pp.275–91) in Homosexuality, Social, Psychological, AND Biological Issues, edited by W. Paul. Beverly Hills, CA: Sage. Kweskin, S. L., &. Cook. A. S. (1982) . Heterosexual AND Homosexual Mothers’ Self-Described Sex-Role Behavior AND Ideal Sex-Role Behavior in Children. Sex Roles , 8, 967–75. McNeill, K. F. (1998). The lack of differences between gay/lesbian AND heterosexual parents: A review of the literature. The National Journal of Sexual-Orientation Research,4 (1),10-28. אישית, אני סבור שהחברה הישראלית, במיוחד מחוץ למתחם ת"א, עדיין לא בשלה לקלוט ילדים כאלה ולכן עלול להיגרם לילד סבל רב כתוצאה מתגובות הסביבה. מצד שני, יהיו מי שיטענו שכל עוד לא יהיו מספיק ילדים כאלה, יונצחו הדעות הקדומות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

04/02/2007 | 18:00 | מאת: שיר

ראשית תודה רבה עבור ההכונה למגוון הרחב של מקורות בנושא. אני חיבת לציין שדוקא אין לי חשש מהשפעה כזו או אחרת על האוריינטציה המינית לילד/ה. אלא יותר בכיוון מה המשמעות עבור הילד לגדול בין שני בתים כאלו ומה ההשלכות על התפתחותו של הילד. ואם יש דבר שניתן לעשות כהורים כדי להקל עליו, את בחירתנו זו. אני חושבת שסיום תשובתך די מגדיר את האתגר. שוב תודה.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים