נשים ואמהות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/01/2007 | 15:11 | מאת: הילה

שלום, אני נמשכת לנשים, בפרט כשהן נשיות מאוד, מבוגרות ממני (אין לי בעיה אם היא תהיה מבוגרת ממני גם בעשרים שנה), "אמהיות"... ותהיתי אם זה יכול להיות לנבוע מהעובדה שאמא שלי די בערך נטשה אותי בילדות...? אולי מהעובדה שלא הייתה לי דמות אם? האם זו הסיבה שאני בכלל נמשכת לנשים? אני שמה לב שמה שאני מחפשת אצלן זה שיהיה בהן משהו אימהי ואני גם בהחלט יכולה לחשוב עליהן בצורה מינית. מצד שני, זה לא שאני מפנטזת על אמא שלי או משהו כזה...

31/01/2007 | 16:23 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הילה, תיאורטית, זו בהחלט יכולה להיות סיבת המשיכה שלך לנשים, אם כי זה הסבר פסיכואנאליטי שניתן בד"כ בדיעבד, דהיינו, אחרי שמתגלה המשיכה לנשים, מחפשים בהיסטוריה של המטופל סיבות. לעומת זאת, כושר הניבוי של ההסבר הזה חלש - אם נתסכל על נשים שסבלו בילדותן מחסך אימהי, נגלה שרק חלק קטן מהן פיתח משיכה לנשים ורבות אחרות פיתחו קשיים רגשיים אחרים (לעיתים קרובות הדבר משפיע על יחסים בין-אישיים באופן כללי או גורם לדיכאון, חרדה והפרעות נפשיות אחרות). חסך אימהי גם אינו מספק כהסבר מדוע נשים לסביות אינן נמשכות לגברים. בכל מקרה, אם את נהנית בקשרייך עם נשים, לא הייתי מציע לך לחפש את הסיבות לכך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים