שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/08/2005 | 23:58 | מאת: הדר

הי! בנה של אחותי בן שנתיים וחמישה חודשים כל הזמן רוצה ללבוש שמלות ולהתאפר, הוא לא משחק עם מכוניות וכל הדברים האופיינים לבן. האם זה אומר שהוא יהיה הומו???? האם יש דרך למנוע זאת?(אני מקווה שהשאלה לא טיפשית) אני פשוט די מודאגת מזה תודה על תשובתך המהירה

15/08/2005 | 15:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הדר, מחקרים שנערכו בנושא אכן מלמדים על כך שהומוסקסואלים מעידים על כך שבילדותם (אפילו המוקדמת) עסקו בהתנהגות הפיכת-מין (כגון משחקי בנות, איפור וכיו"ב). לא ידוע לי על תצפיות שנערכו על ילדים קטנים ועקבו אחר נטיותיהם המיניות בבגרותם, אך כאמור התופעה בהחלט מוכרת מעדויותיהם של הומוסקסואלים בוגרים על ילדותם. אינני חושב שיש מה לעשות כדי למנוע את התופעה, אך בהחלט אפשר להתכונן לאפשרות שהילד יהיה הומוסקסואל כשיגדל ולהיות מוכנים מראש לספק לו את התמיכה הרגשית לכך ולחסוך ממנו את ההתמודדות הקשה עם נטיותיו בתוך משפחתו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים