התמכרות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/01/2007 | 10:45 | מאת: אסי

התמכרתי לפון-סקס, שיחות אירוטיות בטלפון. בשנייה שאני מגיע לפורקן, אני מנתק את השיחה. מה דעתך?

27/01/2007 | 08:46 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסי, אני יכול להבין את ההנאה שבפון-סקס וגם את המכשולים הרבים שהוא מאפשר לעקוף. אינך צריך לחשוף את עצמך, אתה יכול להתחזות למי שאתה רוצה ואף חופשי לדמיין, בעידוד הצד השני, שהצד השני הוא מי שהיית רוצה להשיג ואולי אינך יכול להשיג במציאות. עם זאת, אני רואה בהתנהלות הספציפית שלך בתוך הפון-סקס בעייתיות: א. אם במילה "התמכרות" אתה מתכוון גם לכך שהדבר גורם לך להסתפק בפון-סקס במקום ביחסי-מין, יש כאן קושי גדול, משום שאצל גייז יחסי-מין הם לעיתים קרובות שלב לקראת התפתחות קשר קרוב וכוללני יותר. אם אתה מסתפק בפון-סקס, אתה למעשה מתרחק מכל אפשרות לאינטימיות, שלא לדבר על זוגיות. ב. היחס שלך לצד השני שמעבר לקו הוא בעייתי מאוד, בלשון המעטה. אינני יודע אם זה מציאותי, אך באופן עקרוני, גם פון-סקס יכול להיות הדדי. במילים אחרות, אחרי שהגעת לסיפוק, אתה יכול להישאר עם הצד השני ולדאוג גם לסיפוקו במקום להשתמש בו אך ורק ככלי לסיפוק צרכיך, דבר המעיד על קושי ניכר ביחסים עם הזולת. לסיכום, אם הפון-סקס מהווה תוספת או "תבלין" ליחסי-מין פנים אל פנים והוא הדדי, לא הייתי רואה בו כל פגם, אך אם אתה מתעלם לחלוטין מצורכי הצד השני ואם הוא גם מהווה תחליף ליחסי-מין, הייתי מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל גיי-פרנדלי הן כדי לעבוד על קשיים אפשריים בדימוי העצמי שלך, שאינם מאפשרים לך להציע את עצמך כפרטנר ליחסי מין פנים אל פנים, והן כדי לעבוד על קשייך להתייחס לצורכי הזולת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friednly

27/01/2007 | 12:40 | מאת: אסי

אני בטיפול, לאו דווקא גיי פרינדלי. רק רציתי להגיד שאחרי שסבלתי דחיות מגברים, אז כן, פיתחתי חרדה קשה מדחייה, והפסקתי להיפגש עם בנים בפגישות עיוורות.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים