חשש מאיידס

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/01/2007 | 09:17 | מאת: עידו

ד"ר שלום , אני בן 27 , קיימתי יחסי מין עם גבר לפני כ5 חודשים , כחודשיים לאחר קיום יחסי המין התנפחו לי לימפות בצוואר ובבית השחי , ומכאן נלחצתי מהדבקה באיידס... ביצעתי 3 בדיקות מאותו רגע כל חודש כאשר כולם יצאו שליליות אך הלימפות בגוף שלי הולכות וחוזרות ואני חיי בחשש שמה מדובר באיידס מכיוון שלא מוצאים כל סימן אחר ... כאשר החל לי יובש על היד גם חששתי מאיידס .... איני יודע מה לעשות , מדוע הלימפות מתנפחות כל פעם במקום אחר , ומדוע אני חש כאבים באוזן ימין כאילו זה דלקת אוזניים , ובפרקים ... תעזור לי בבקשה

16/01/2007 | 09:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עידו, אם הבדיקה שנערכה 3 חודשים לאחר המגע החשוד הייתה שלילית, רוב הסיכויים (מעל 80%) שלא נדבקת. בדיקה נוספת שתאשר זאת ב-100% צריכה להיערך 6 חודשים מיום המגע החשוד, כלומר, בעוד חודש. קשה מאוד להידבק באיידס ואינך כותב מה כלל המגע, אך רוב הסיכויים שלא נדבקת ושלמגע הזה היו השלכות פסיכולוגיות שמתבטאות כיום באיידספוביה: http://giditherapy.com/shrink-friendly/a38.html , שהיא סוג של היפוכונדרייה וניתן לטפל בה בעזרת טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי. אם החרדה גדולה מאוד, ניתן להיעזר בנוסף גם בטיפול תרופתי נוגד חרדה שמותאם ע"י פסיכיאטר. תרופות ממשפחת SSRI כגון סרוקסט (פקסט) או פאבוקסיל יכולות למתן את החרדה במידה ניכרת ואף לתרום להצלחת הטיפול הפסיכולוגי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים