איך "להיגמל" מהומוסקסואליות?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/01/2007 | 18:49 | מאת: dell

אני בגיל ההתבגרות ובשנים האחרונות התחזק אצלי מאוד הפן ההומוסקסואלי. אפשר לומר שאני נמשך לנשים,אבל לא כמו לגברים. ניסיתי המון פעמים להיגמל ואני פשוט לא מצליח...אני גם מאוד מפחד שחברים שלי יגלו מתיישהו. בקיצור, איך אפשר להיפטר מהומוסקסואליות בדרך שיטתית ולא פילוסופית? תודה.

11/01/2007 | 20:13 | מאת: מיכאל

שלום תראה, אני בערך הייתי באותו מצב שלך בערך בגיל ההתבגרות הייתה לי משיכה מינית גם לנשים וגם לגברים, ופשוט החלטתי במודע או שלא במודע לא לממש את המשיכה לגברים. זה נמשך ככה עד גיל 26. המשיכה לגברים לא כל-כך הפריעה לי או שינתה לי בהרבה. לאחת מהחברות שהיו לי בתקופה הזו אפילו סיפרתי את זה, וכשהייתי בסביבה גיי-פרינדלי בתקופת השירות הצבאי שלי גם סיפרתי לחבר'ה. למעשה אני חושב שזה יכול היה להמשיך גם אחרי גיל 26, אולי אפילו הייתי מתחתן עם אשה וחי לגמרי כמו סטרייט. אולי זו הבחירה שאתה תעשה בחיים. הפסיכולוגית שלי חושבת שזו בחירה שבה החיים שלי היו לא מסופקים ולא ממומשים, אבל אני לא לגמרי השתכנעתי ממנה. הסיפור שלי הוא שבגלל נסיבות מסוימות שלא אפרט אבל ד"ר רובינשטיין בטח מבין מה הן, נוצר מצב שלא יכולתי להדחיק יותר את הנטייה העדיפה שלי. מה שד"ר רובינשטיין יגיד לך הוא שלא ניתן לשנות את הנטייה המינית, ואם אין משיכה בכלל לנשים או בהמשך המשיכה הזו תיעלם- אז אין מה לעשות וצריך ללמוד לחיות עם זה, אבל אם יש משיכה אז פשוט תבחר להיות רק עם נשים. בברכה מיכאל

11/01/2007 | 20:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום dell, אין דרך פסיכולוגית או אחרת לחסל את משיכתך לבנים. הדרכים שהוצעו בעבר לעשות זאת הוכיחו את עצמן לא רק כבלתי יעילות אלא כמזיקות והקהילה המקצועית מוקיעה אותן ומזהירה בפניהן. קיימים ארגונים דתיים שונים, שמציעים טיפולים כאלה, שאינם נערכים ע"י אנשי מקצוע מוסמכים (למשל, רבנים או כמרים). הואיל ואתה עדיין נמשך גם לבנות, קשה לדעת מה בסופו של דבר יהיה הכיוון המיני שלך. ייתכן שיש לך פוטנציאל להיות דו-מיני ואז תוכל ליהנות משני העולמות: http://giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html . כמובן, בידיך גם הבחירה האם לצאת מהארון ובפני מי, כך שחבריך לא בהכרח יחשפו את משיכתך לבנים. המלצתי היא לתת לעצמך זמן להתפתח ולהתנסות עם בני ובנות שני המינים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים