בנים לא אוהבים אוית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/01/2007 | 00:48 | מאת: אסף

למה בנים לא אוהבים אותי? (בנים סטרייטים) תמיד היה לי קל להתחבר לבנות, ותמיד הרגשתי שבנים מסתכלים עליי מלמעלה למטה, תמיד היה לי קשה עד בלתי אפשרי להתחבר לבנים ובגלל זה היו לי רק ידידות. אני פשוט מרגיש שסטרייטים לא אוהבים אותי. מה אני עושה בנדון? האם להשלים עם העובדה המצערת הזו?

09/01/2007 | 07:45 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסף, התופעה שאתה מתאר, הן הידידות הקרובה עם נשים http://giditherapy.com/shrink-friendly/a27.html והן הקושי ביצירת קשרים עם גברים סטרייטים, שכיחה מאוד בקרב גייז. לא כתבת בן כמה אתה, אך בגיל מסוים, בעיקר סביב גיל ההתבגרות והשירות הצבאי, גברים סטרייטים מאוימים מאוד מנוכחות של הומוסקסואלים, לעיתים קרובות הם גם הומופובים בגלל הקשיים שהם עצמם עוברים בגיבוש זהותם המינית בתקופה זו ולעומת זאת, בנות יכולות לראות בגייז ידידים טובים, בנים שבקשר איתם אין כל מתח מיני. בנוסף לרתיעה שאתה מרגיש מצד הבנים כלפיך (וכאן אתה צריך לבדוק אם היא באמת קיימת או שמא מדובר בעיקר בסוג של רגשי נחיתות שלך מפניהם), מומלץ לך לצאת קצת מהעמדה של העלבון והפגיעה ולשאול את עצמך אם יש לך בכלל נושאי שיחה משותפים ושפה משותפת עם אותם בנים סטרייטים או אולי זו יותר "הערצה" כלפיהם(?). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

09/01/2007 | 10:38 | מאת: אסף

אני בן 23. איך אני יכול להבדיל בין רתיעה מציאותית לבין רגשי נחיתות? אני כן יכול להעיד שמאז היסודי, התחברתי רק עם בנות (אולי עם 2 בנים בתקופת הצבא והעבודה הראשונה). אבל אני איכשהו מתנהג אחרת ליד בנים, אני לחוץ יותר, אין לי מיומנויות בתקשורת איתם, אני הרבה יותר פתוח עם בנות. ובאמת אין לי יותר מדי נושאי שיחה עם סטרייטים, זה כ"כ שונה מלדבר עם בחורה (בעיניי). אולי באמת מדובר ב"הערצה", או בקנאה. אבל למה הם נרתעים ממני? למה הם לא מנסים יותר להתחבר אליי? מאוד חסר לי לכל אורך תקופת ההתבגרות וגם היום קשר חברות עם בנים סטרייטים. דיברתי על זה עם ידידה שלי, והיא אמרה לי שאצלה זה גם ככה - יש לה ידידים אבל חברות מעט מאוד (מדובר בבחורה מאוד מושכת, יכול להיות שהבנות מקנאות בה?)

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים