זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/12/2006 | 01:12 | מאת: מבולבל

שלום,אני בחור בן 24 ועד לשנה האחרונה בצבא(גיל 21) לא קיימתי יחסי מין עם נשים מעולם(תמיד היתה לי בעיה רצינית ליצור קשר אינטימי עם נשים ובעיות למצוא שפה משותפת),אבל ללא ספק הייתי סטרייט גמור,הייתי מאוהב בבחורה 3 שנים וכל הפנטזיות שלי היו על בחורות בלבד. בשנה האחרונה בצבא הגיע בחור חדש לפלוגה שלי ולקחתי אותו תחת חסותי.עם הזמן התקרבנו ופתחתי מן הערצה אליו..הוא כל מה שרציתי להיות מבחינה חיצונית וגם מבחינת האופי.ההתאהבות הייתה הדדית והפכנו לזוג.(בדיעבד,לאחר שנתיים של חברות,נודע לי שהוא תמיד ידע שהוא הומו). החברות נמשכה כשנתיים,בהן נפגשנו בתדירות של פעם בשבוע בערך,לכמה שעות,וכללה יחסי מין מלאים(כאשר הוא מעולם לא חדר אלי,אלא רק אני אליו) ואהבה הדדית. במשך תקופת החברות,לא נמשכתי לאף גבר אחר מלבדו,ובמשך הזמן גם אבדתי את המשיכה לנשים(בתהליך הדרגתי..). לפני כחודשיים ההורים שלי גילו שאני בקשר איתו וקבלו את העניין בצורה קשה.הם טענו שמאחר שאף פעם לא הגעתי לקשר אינטימי עם בחורה,נצלתי את ההזדמנות שהיתה לי ליחסים עם בחור עדין ומתוק(הם פגשו אותו מס' פעמים). האמת היא שתמיד חשבתי ככה בעצמי ואף שתפתי את החבר בכך,והוא הודה שתמיד חשב ככה גם הוא,והרגיש לא נעים עם העניין. סמוך לזמן בו הוריי גילו,החלטנו להפרד כדי שאוכל לבדוק מהי זהותי המינית.מאז עברו חודשיים בהם נכנסתי לדכאון.אני עדיין מאוהב בו ולא מסוגל לחשוב על התחלות חדשות.. כמו כן,איני נמשך לגברים או נשים ביומיום.מבחינת פנטזיות,פורנו גברים מגרה אותי רק כאשר המשתתפים דומים לבן זוגי לשעבר,ופורנו סטרייטי לפעמים מגרה ולפעמים ממש לא.פורנו טראנסג'נדרי דווקא כן מגרה אותי. שאלתי היא האם נתקלת במקרים דומים,האם יכולה להיות התאהבות חד פעמית או שאני פשוט בהכחשה-כלומר עובר תהליך של הכרה עצמית.. תודה על תשומת הלב

18/12/2006 | 11:22 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מבולבל, על מנת לפזר קצת את הערפל, נראה לי הכי יעיל להיזכר בתפיסה הפסיכואנאליטית לגבי מיניות. לפי תפיסה זו, כולנו דו-מיניים, כלומר בעלי פוטנציאל להימשך לשני המינים, אלא שאצל רוב האנשים המשיכה לבני מינם מודחקת והמשיכה לבני המין השני גלויה ואצל הומוסקסואלים, המשיכה לבני המין השני היא זו המודחקת והמשיכה לבני אותו מין היא הגלויה, המודעת והמורגשת. להערכתי, הבחור הנחמד שפגשת עורר דובים מרבצם ושימש טריגר לפריצת הנטייה ההומוסקסואלית המודחקת לתודעה. איתרע מזלך ופגשת בחור נחמד, שהמיניות איתו - כמו המערכת כולה - הייתה מבוססת על רגש ואשריך שהחוויה המינית הראשונה בחייך הייתה גם רגשית. לדעתי, אינך צריך לוותר על שום משיכה אחרת, ובמידה והיא קיימת, רצוי להגשימה, אך אם תקרא בפורום (למשל, את הודעותיו של "גבר השנה") תיווכח לדעת כמה קשה למצוא קשר שמגלם בתוכו מין ורגש וחבל מאוד שתנתק קשר כל כך יפה וטהור כמו שהיה לך עם חברך רק בגלל עמדות חברתיות הומופוביות, שלך ושל הוריך. הרושם הוא ששניכם פרחתם בקשר הזה וחבל לנתקו רק בגלל איזה צורך נוקשה בהגדרות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים