משנה מקום משנה מזל?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/12/2006 | 01:49 | מאת: גבר השנה

שלום ד"ר רובינשטיין אני גר בירושלים והפעילות שאפשר למצוא לגייז מאוד מצומצמת,מה גם שזו עיר שמרנית מאוד,ראיתי שגם מיכאל כתב על כך בעבר שרצה לעבור לעיר הגדולה ת"א ולבסוף נשאר בירושלים. מה דעתך האם באמת בת"א הדברים יכולים להיות אחרת? יותר היכרויות יותר מקומות בילוי יותר פתיחות? מצד שני גם הרבה יותר סקס זול ,וכולם מכירים את כולם. אני נייד עם רכב ומידי פעם נוסע לת"א ולמרכז ואין לי בעיה גם לנסוע לבילוי גם בסופי שבוע השאלה אם אני מצליח להשיג איזה חלקיק מההווי התל אביבי, הרי דווקא יכול להיות שאוכל להכיר סתם גבר בת"א באמצע שבוע במידה והייתי גר בה. אני כל הזמן מתלבט לעבור לת"א או לא. טוב לי מצד אחד בירושלים בדירה לבד ליד ההורים אבל מצד שני אני מרגיש החמצה בעניין ת"א שאולי שם אוכל למצוא בן זוג כי יש יותר מבחר יותר פתיחות. מה אתה אומר בעניין?

17/12/2006 | 08:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גבר השנה, הואיל ואתה נמצא בטיפול פסיכולוגי אצל מטפל גיי-פרנדלי, נראה לי שהוא האדם המתאים להתייעץ איתו. ובכל זאת, פטור בלא כלום אי-אפשר, אז רק אאמר שלהערכתי, מכל פניותיך לפורום עד כה, הקונפליקטים שלך הם הרבה יותר פנימיים, בינך לבין עצמך, מאשר עם הסביבה. מצד אחד, אתה נהנה מהחיזורים, הדחף המיני שלך חזק ויש לך משיכה להרפתקאות מיניות ומצד שני, אולי חלק ממנו שמרני משהו (אולי אפילו הומופובי?), אתה מרגיש שאתה רוצה קשר מונוגמי יציב וסולידי וש"כל ההומואים" מחפשים רק סקס. לא נראה לי ששינוי סביבה יכול לפתור קונפליקט כזה ואני מציע לך להמשיך וללבנו במסגרת הטיפול הפסיכולוגי שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

17/12/2006 | 12:43 | מאת: גבר השנה

בנוגע לדברי קודם,נכון שאני מקבל טיפול אבל אני מרגיש שהטיפול לא מתקדם לשום מקום נכון שאני מטופל בערך כחצי שנה אבל אני מרגיש באמת שלפסיכולוג אין הרבה מה לחדש לי או דרך לטפל,לפי הבחנת הפסיכולוג אני נמצא במצב טוב,הערכה עצמית גבוהה,שלם עם עצמי ועם הנטיה,כל פגישה עם הפסיכולוג חוזרת על עצמה ומאוד משעממת,ולדעתי אנו סתם טוחנים מים בלי התקדמות לשום מקום. הוא שוב מדבר על כך שבאמת ליצור מערכת יחסים עם גבר זה מורכב מאוד יותר מאשר ליצור מערכת יחסים עם אישה ובעצם המשפט"מדובר בתופעה חברתית" חוזר על עצמו במהלך הפגישות. באופן כללי רציתי לשאול אותך? האם אתה רואה יתרון בעיר ת"א על פני ירושלים. הרי בת"א והמרכז כל עניין הנטייה יותר פתוח וכמובן שיש יותר גאים מאשר בירושלים. מצד אחד אני מרגיש שאני מחמיץ משהו ברגע שאני לא גר בת"א, אשמח לדעת איזה יתרונות אתה רואה במרכז שאין בירושלים אם בכלל? בכלל איך אתה רואה את האופציות במרכז על פני ערים אחרות בארץ בהן אין פתיחות ופעילות. האם במרכז יש יותר אופציות להכיר ולצאת?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים