סיבה גנטית?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/12/2006 | 17:48 | מאת: אני

שלום רב, רציתי לדעת אם ישנה אפשרות לבצע בדיקה גנטית כלשהי שיכולה להוכיח באופן מדעי אם אני הומוסקסואל. שמעתי על כך שאכן היא קיימת. אני אומנם יודע שאני הומו כבר מהגן אבל אני מעדיף להביא להוריי מסמך רפואי שבעצם יוכל "להאשים" אותם בכך (לא שאני רואה את זה כחיסרון) מבלי לנסות לשכנעם שאני הומו ושהם צריכים לקבל אותי... תודה

10/12/2006 | 16:13 | מאת: מיכאל

שלום אני... לא גילו עדיין את הגן שגורם להמואיות, ולהערכתי הצנועה גם לעולם לא יגלו. זה דבר הרבה יותר מורכב מצבע עיניים או נטייה להתקרחות, שאפשר פשוט לומר זה גנטי וזהו. מעבר לזה, תחשוב על זה ככה, אילו הומואיות מגיל הגן הייתה גנטית אז היא לא הייתה קיימת. איך בדיוק היא הייתה עוברת מדור לדור? אולי בי-סקסואליות יכולה להיות גנטית... יש את המדענים שחושבים שהכל מולד ונובע מגנטיקה, וכך גם הומואיות, יש אחרים כמו ד"ר רובינשטיין, שמחזיקים בעמדה הפרוידנית. אותי דווקא ההסבר של אפלטון ב"משתה" יותר משכנע... אם כי גם הוא די בעייתי..;) בכל מקרה, למה אתה חושב, שזה יעזור להורים שלך אם הם ידעו שזה גנטי? למה אתה בכלל רוצה לספר להורים שלך? אני לא אומר לך לא לספר, אבל אני חושב שאתה צריך לחשוב לעומק מה מניע אותך לספר להם וככה יהיה לך יותר קל איך תתמודד עם התגובה. בברכה מיכאל

13/12/2006 | 06:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אני, הצטברו עדויות מחקריות שונות, כולן אגב ע"י חוקרים הומוסקסואלים, על הסברים ביוכימיים וגנטיים שונים, אך עד כה לא נאמרה המילה האחרונה בתחום. הספר העדכני ביותר בתחום נקרא Born Gay של וילסון ורחמן ואם הוריך קוראים אנגלית אתה יכול לרכוש להם אותו במתנה. כיום קיימים שני הסברים ביולוגיים רווחים, אם כי עדיין לא סופיים, והם: (א) שאין גן הומוסקסואלי אך יש גן שגורם לנשים ולגברים להימשך לגברים ואותו גן מפותח אצל גברים כפי שהוא מפותח אצל נשים סטרייטיות ו-(ב) שההסבר הוא ביוכימי וקשור לרמות טסטוסטרון (אף שהסברים קודמים טסטוסטרוגניים הופרכו). בכל מקרה, אם לחזור לשאלתך הספציפית, הבדיקות הן בדיקות השוואתיות של סטרייטים לעומת הומואים לצרכי מחקר ואנו עדיין רחוקים מאוד מהמצב שבו אפשר יהיה לבדוק מבחינה פיזיולוגית אדם ספציפי ולומר שהוא הומוסקסואל או הטרוסקסואל. ובכל זאת, למטרותיך, אם מקור אורגני הוא לתופעה הוא התשובה שלדעתך תיצור שלום בית ותגרום להוריך לקבל אותך ביתר-קלות, הספר הנ"ל הוא הפתרון בשבילך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים