אני לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/11/2006 | 16:00 | מאת: מבולבלת

אני בת 23 וגילתי על עצמי בגיל 17 שאני לסבית יצאתי עם מלא בחורות וגם ניסיתי גברים תוך כדי כדי להיות בטוחה... היום אני במצב שאני מרגישה שזה מה שאני רוצה ונמאס לי להתחבאות וגם בנוסף יצאתי מקשר מסריח שהיינו חייבות להיפרד בגלל שאנחנו לא יכולות להיות ביחד כי היא נשואה... אני חייבת עצות איך להדליף למשפחה שלי טיפה טיפה ממה שעובר עליי ההורים שלי גילו פעם אחת שהייתי עם הראשונה שלי וזה היה הסיוט הכי גדול שהיה לי לא רוצה לעבור אותו שוב אבל גם רוצה להיות חופשייה אם יש למישהו עצה אבל ממש טובה תכתבו לי אשמח לשמוע ....

22/11/2006 | 06:45 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מבולבלת, לדעתי הבלתי-מחייבת, עדיף לחכות עם היציאה מהארון עד שיהיה לך קשר זוגי נוסף בר-קיימא ויציב. להערכתי, אם תצאי מהארון לפני כן, המשפחה עלולה עדיין "להחזיר אותך בתשובה", לומר שלא ניסית מספיק וכד'. לעומת זאת, אם תציבי בפניהם עובדת חיים מוגמרת "יש לי חברה" תוכלי (א) להוכיח להם שחיים לסביים אינם "הפקרות מינית" ו-(ב) שאת מאושרת עם בת זוגך. דבר כזה מעורר, בממוצע, הרבה פחות ויכוחים. במקביל, הייתי ממליץ לך להעצים את עצמך כלסבית ע"י קבוצת תמיכה דוגמת קל"ף: http://gay.org.il/claf/ ולקבל שם תמיכה חלופית לזו שאת מחפשת מהמשפחה. זכרי שכרגע את עוד פגיעה מאוד מהפרידה הקשה, מה שעלול לגרום לבני משפחתך להציג זאת כ"הוכחה" לכך שאת סובלת בעולם הלסבי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים