התלבטות - עזרה בבקשה.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/11/2006 | 01:03 | מאת: מי אני ומה אני לעזאזל :(

שלום אני בן 22 ונולדתי עם בעייה באיבר מין שהצריכה ממני לעבור כמה וכמה ניתוחים במהלך השנים, כשהאחרון היה בגיל 19. הניתוחים שעברתי מקטנות ועד עצם היום הזה הותירו צלקות פיזיות כמובן, אך מעבר לכך מסתבר שהותירו הרבה צלקות נפשיות. כל ניתוח כזה שעברתי (עירום מלא מול ההורים - לא נעים במיוחד בגיל 19 - תמיכה פיזית עד כחודש לאחר הניתוח) פגע בנפשי פגיעה עמוקה. מערכת יחסים אינטימית לא הייתה לי מעולם ומשיכה לבנות גם לא (כן אני בתול), משמע כבר מגיל קטן הבנתי שאני כנראה הומו. אז נוסף לצרה הראשונה שליוותה אותי ומלווה אותי עד עצם היום הזה, התווסף הפן הזה של להיות "הומו" בבית שבו שלושת אחיי הגדולים סטרייטים. כל ההקדמה הזו לא הייתה לחינם, שכן שלשום קרה מקרה. מזה כמה חודשים אני מצטט באתרי הכרויות שונים .. עם בנים. הכרתי לא מעט אנשים:איכותיים, נחמדים ותומכים. שלשום אזרתי אומץ והחלטתי להיפגש עם בחור, איתו דיברתי מזה זמן ונראה לי נחמד מאד. קבענו להיפגש בערב באיזור מסויים וכך היה. הבחור הגיע בדיוק בזמן ואני המתנתי כבר במקום נרגש ולחוץ .. ממש לפני כמו דייט. במשך כל היום לא אכלתי או שתיתי, התרגשתי מאד ובלימודים לא הייתי בפוקוס (סטודנט). חשוב לי לציין שלא סיפרתי לבחור דבר על מה שארע לי בילדות. לאחר הליכה של שעתיים עם הבחור, שהיה מאד מאד נחמד, עדין ובוגר .. קרה הדבר הנורא מכל .. תרתי משמע. לכאורה דבר שכ"כ רציתי - נשיקה. הבחור ואני התנשקנו במשך חצי שעה, כשגופי קפא ולא יכל לזוז, כאילו התקבע במסמרי פלדה לריצפה. הנשיקה לא הייתה נעימה, אבל לא אמרתי לבחור דבר. "שיחקתי" אותה כאילו הכל כשורה. במהלך הנשיקה הבחור התחיל לרמוז, אם אני רוצה להתלוות אליו על מנת לעשות משהו נועז יותר, אך אמרתי לו שאני עדיין לא מוכן לזה והוא קיבל זאת בהבנה והציע לתמוך בי ולעזור בכל מה שאצטרך (בזמן הנשיקה סיפרתי לבחור על מה שארע לי בילדות והוא קיבל זאת בהבנה ולא נמנע מלהציע קיום יחסים ואף זוגיות ארוכת טווח). לאחר שניפרדנו כעבור 3 שעות, נכנסתי לרכב ודהרתי בכביש במהירות של 120 קמ"ש עד לבית. בדרכי הבייתה חשתי חרטה עצומה, גועל, בחילות ורצון להקיא. הגעתי לבית, התפשטתי וזרקתי את כל הבגדים לכביסה, נכנסתי למיקלחת וקירצפתי את כל הגוף, שטפתי את הפה ורציתי כל הזמן להקיא! הייתה לי תחושת גועל עצומה, לבשתי בגדים ארוכים והרגשתי כמו אחד/ת שעבר/ה אונס. אין לי ספק שנכנסתי לחרדה! היה לי התקף חרדה! לאחר מחשבות, חשבתי לעצמי שאני לא אהיה מסוגל עוד לקיים מגע כלשהו עם גבר. פתאום חשבתי על מגע אישה, רך יותר, עם בישום שונה, גוף אחר - טבעי יותר. שיניתי פאזה ב 3 שעות. כאילו כל מה שחשבתי שאני במשך שנים התרסק לי מול העיניים. אני עדיין מרגיש גועל, עם הבחור ניתקתי את הקשר מיידית (בצורה בוגרת כמובן), וכל פעם במשך היום שחשבתי על המאורע שאירע לי שוב חזרו הבחילות, צמרמורות, רצון להקיא .. ריח הבישום שהיה לו, הזקן .. גועל נפש! למה זה קורה לי? מי אני? מה אני? אני חושב שאני רוצה מגע אישה .. לא הייתה לי נעימה ההתנסות עם גבר! .. אני ממש מבולבל .. זקוק לעזרתכם. אני מודה לכם מאד מראש על העזרה .. היא חשובה לי.

17/11/2006 | 07:04 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, מאוד קשה להרגיע חרדה דרך פורום באינטרנט, אבל אנסה. מאחר שאתה נשמע אינטליגנטי מאוד, וגם אמיץ ובעל תושייה - אנסה לפנות אל הרציו'. הפגם באיבר המין הוא תוספת מאוד לא נעימה להומוסקסואליות שבלאו הכי קשה לך מאוד להתמודד איתה. התגובה שלך היא תגובה היסטרית של פאניקה הומוסקסואלית קלאסית, שבאיזה שהוא שלב הרבה הומוסקסואלים עוברים, גם אלה שצועדים בגאווה במצעד הגאווה. קשה לנו מאוד להבדיל בין איום פנימי ואיום חיצוני. לכן, ברגע שתקפה אותך הפאניקה עם הבחור, פאניקה שמעידה על חוסר קבלה של נטיותיך המיניות, ניתקת את הקשר עם מי שנראה לך מחולל הפאניקה והרגעת את עצמך באמצעות פנטזיה על נשים שכלל אינך נמשך אליהן. להרגשתי, אתה מפחד מאוד מנטיותיך ואכן קשה בממוצע יותר בעולם ההכרויות ההומוסקסואלי עם הפגם באיבר המין מאשר בעולם הסטרייטי, אלא שאתה נוטה לערבב בין שתי הבעיות. המלצתי לך היא לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל גיי-פרנדלי ובמקביל לאזור אומץ ולהרים טלפון אל אותו בחור, לא לקיים איתו בשלב זה יחסי מין, אך כן להמשיך לטפח את הקשר הרגשי ביניכם. ייתכן שתידרש גם התערבות תרופתית קלה לטיפול בפאניקה שלך שמלווה נטיות כפייתיות (כמו הרחצה ושטיפת הפה). ולסיום, נסה להרפות ותן לעצמך זמן. אמנם יש היום המון סיפורים על נערים שמקיימים יחסי מין בגיל 12, אך להיות בתול בגיל 22 זה לא סוף העולם. האמביציה וההישגיות שלך אולי פועלות לטובתך בלימודים, אבל לא בתחום הזה. תנוח ;-) בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

17/11/2006 | 11:11 | מאת: מי אני ומה אני ?

ישנה רשימה של מטפלים עליהם המלצת לי. ניסיתי לחפש באתר ולא מצאתי. שוב תודה ושבת שלום

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים