בקשה למחקרים בנושא אחוז המגזר באוכלוסייה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/11/2006 | 13:29 | מאת: דרור

הנני סטודנט למשפטים באוניברסיטת תל אביב. במסגרת התוכנית הקלינית לזכויות אדם, אנו עוסקים בהשוואת הזכויות לתא משפחתי הומו \ לסבי. ברצוני לדעת האם קיים ברשותכם מידע עדכני ומבוסס על שיעור המגזר בכלל האוכלוסייה בישראל או באם תוכלי להפנותי למחקר בנושא. כמו כן, במידה והגיע לאוזניכם מקרה, ויש בו, לדעתכם, משום אפליה שלא כדין על בסיס נטייה מינית, ובו נדרשת התערבות משפטית אשמח אם תיידעו אותי ע"מ שנוכל לפעול לתיקון העוולה. תודה רבה

08/11/2006 | 14:38 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דרור, הסטטיסטיקה שמרבים לצטט בדבר היות המגזר ההומו-לסבי 10% מהאוכלוסייה מקורו בשני סקרים, האחד של קינסי משנות החמישים והאחר של הייט משנות השבעים, אשר לפיהם כ-10% מהאוכלוסייה קיימו יחסי מין עם בני מינם לפחות פעם אחת בימי חייהם. ברור שהתנסות חד-פעמית כזו אינה הופכת אדם לחד-מיני. שני סקרים מעודכנים יותר עם חתכים לפי גיל, מגדר וסוג הפעילות המינית שנערכו בבריטניה ובארה"ב תוכל למצוא בקישור הבא: http://www.avert.org/hsexu1.htm מאבקך באפליית הומוסקסואלים ולסביות במקומות עבודתם ראוי לכל שבח, אך להערכתי, ניצבת בפניך משימה לא קלה. הואיל והדבר אסור עפ"י חוק, מעסיק המפלה לרעה עובד חד-מיני יתרץ את האפליה בגורמים ענייניים לכאורה כמו איכות העבודה וכד' ויהיה קשה מאוד להוכיח אפליה על רקע כיווניות מינית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים