זהות מינית לא ברורה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/11/2006 | 22:02 | מאת: ילדה

אני בחורה בת 22 עוד מעט. חלום חיי היה להתחתן עם גבר וללדת ילדים. בגיל 20 הכרתי חברה מהשירות שאמרה לי כי היא מאוהבת בי כבר מספר חודשים ושאלה אם אני מעוניינת להיכנס לקשר, עניתי בחיוב מתוך סקרנות. כעת כבר עברו שנתיים וקצת ואנחנו עוד ביחד, המון פעמים אני מצטערת כי נכנסתי לקשר עם בחורה משום שאני רוצה גבר, אך מצד שני האהבה שהיא נותת לי עצומה ואני גם לא רוצה לפספס אותה. מעולם לא שכבתי עם בחור, או הייתי בקשר ממש רציני. לפעמים אני מרגישה שהיא כל חיי אך תמיד באיזה מקום רע לי שאני לא מגשימה את חלומי. אני מפחדת שלא אוכל לצאת מהקשר הזה ולהיות עם גבר. אני מפחדת משום שאני כבא לא יודעת מה הזהות המינית שלי בעצם, או מה בעצם אני רוצה, אני לא יודעת איך להגיע להחלטה ומה לעשות. אני חוששת שבעתם אולי הסקרנות הרסה את חיי, את החלומות שלי.

05/11/2006 | 07:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ילדה, הכינוי שבחרת אכן מבטא את תחושת ההחמצה שלך בגיל צעיר מאוד. ברגע שאנחנו בוחרים באופציה אחת אנו מוותרים על האחרת. זה קורה כל החיים, אם כי במקרה שלך, זה קרה בגיל צעיר מאוד. אם את מאושרת בקשר הנוכחי, לא הייתי מצטער יותר מדיי על חוסר ההתנסות עם גברים. המוטיבציה שלך ליצירת קשר עם גבר נשמעת כדבר שמוכתב ע"י הנורמות החברתיות עליהן גדלנו כולנו. למעשה, את לא יודעת איך היה לך עם גבר. אכן ויתרת על חלום שאיננו יודעים אם הוא היה בר-הגשמה אך לא נותרת בידיים ריקות. מה שכן - הקשר נשמע קצת חונק ותופס יותר מדיי נפח בחייך הצעירים. אולי כדאי לדלל אותו מעט ולהעשיר קצת יותר את עולם החוויות שלך. מה דעתך? בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים