אני לא בטוח במיניותי בגלל טראומה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/11/2006 | 12:11 | מאת: עזרו לי

שלום אני בן ארבע עשרה וחצי, כמעט חמש עשרה. לעולם לא התנשקתי עם בת או בן, מכך שלא קיימתי יחסי מין. כבר בכיתה ה' היתה לי חברה, ועכשיו אני מאוהב נואשות במשהי כבר כמה שנים. הבעיה צצה כאשר חברים שלי התחילו לקרוא לי בשמות כמו הומו וגיי וכל זה, למרות שאני לא כזה, ואני גם אחד שלוקח דברים ללב. יש לי לחצים בחזה מאז ואני פוחד שאני אהיה הומו ואני במשבר של זהות מינית. איך אני יכול להתגר על המשבר, דרך אגב עשיתי מספר מבחנים ברשת (מבחנים מקצועיים שעובדים על התת מודע אני זוכר שאחד מהם היה לראות תמונות שקשורות להומואים וסטרייטים ולמיין אותם ובסוף היה כתוב משהו שיש לי העדפה ברורה לסטרייטיות).. אני מאד רוצה להיות סטרייט בלב שלם, אפילו שאני מסתכל בלי כוונה על משהו אני מקבל טראומה בגלל מה שחבריי עשו לי ושאני מסתכל על נשים אני נינוח. בבקשה חבריי, עיזרו לי!

03/11/2006 | 13:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, לפי תיאוריך, אתה סובל מפאניקה הומוסקסואלית, כלומר, מחרדה שמא אתה הומוסקסואל. פאניקה מסוג זה תוקפת גם הומואים וגם סטרייטים שאינם בטוחים בזהותם המינית. עם כל הכיעור בהתנהגותם של חבריך כלפיך, אין בה כשלעצמה כדי "לגרום" לך להיות הומוסקסואל ולהרגיש משיכה לגברים. חבריך אינם יכולים "לעשות עליך כישוף" במילותיהם. אתה נמצא בגיל ההתבגרות, שהוא גיל רגיש מאוד, מתבגרים רבים מתלבטים באשר לזהותם המינית ובעיקר בגיל הזה הערות מהסוג שחבריך השמיעו אכן מעוררות חרדה עצומה אצל כל אחד. המלצתי לך היא לקחת את הזמן שלך, אתה צעיר מאוד, שום דבר לא בוער: תן לעצמך להתנסות עם הנערה שאתה מאוהב בה ואם יתברר בעתיד שאתה נמשך לבנים, תצטרך להתמודד עם זה. הנטייה המינית אינה עניין של בחירה או של רצון, אך בשלב זה בדוק את עצמך לאט-לאט, תראה אם מה שאתה מרגיש כלפי אותה נערה הוא רגשי בלבד או האם מתלווה לכך משיכה מינית - וימים יגידו... בינתיים - אנחנו כאן ונשמח לשמוע מה קורה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

03/11/2006 | 19:19 | מאת: עזרו לי

האמת שנמשכתי לילדה שאני אוהב בגלל המראה ואז זה הוביל לאופי, ואני מסתכל הרבה מאד על בנות ונהנה כל פעם מחדש =] שאני מסתכל בלי כוונה על בנים אני מקבל לחץ פתאומי בלב. מקרה אחד שקרה לי הוא שראיתי חדשות והראו כל מיני דברים על מצעד הגאווה וממש עברה בי חלחלה שראיתי הומואים..אני נחשב הומופוב? סטרייט? תודה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים