התאהבתי בגבר וחליתי נפשית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/10/2006 | 11:29 | מאת: דן

אני בחור בן 18 וחצי. כשהייתי בכיתה ח' התאהבתי נואשות בגבר מכיתתי (הוא סטרייט) הוא איננו יודע על רגשותיי כלפיו. במשך כל התיכון ולאחריו לקיתי בבעיות נפשיות בגלל שברון הלב והשוני. הייתי מרגיש סחרחורות באמצע הלילה שהתלווה בחולשה עמוקה כל לילה מאז אני נכנסתי למיטה עם התקפי חרדה וכאבי ראש חזקים ובהמשך התחלתי לפתח התנהגות כפיתית (העניין נרגע קצת לאחרונה אבל מאוד קשה לי). אחרי חמש שנים אני עדיין חושב עליו ואוהב אותו אני מרגיש שאני לא אוכל להתחזק ולהמשיך בלעדיו אני עדיין שבור מרגשותיי כלפיו ואני רוצה אותו. מה לעשות?

20/10/2006 | 19:24 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דן, התאהבות בסטרייט היא תופעה נפוצה למדיי, ובכלל גבר סטרייט כאובייקט משיכה מיני ורומנטי לגבי גייז, היא תופעה שזכתה לתיעוד נרחב. בעבר אפילו היה חדר מאוכלס מאוד באחד הצ'אטים, שנקרא "סטרייט בסטרייט". אני מתאר לעצמי שזהו מקרה פרטי של כמיהה אל הבלתי-אפשרי והבלתי-מושג: יש נשים שמתאהבות באופן סדרתי בגברים נשואים, ויש גייז שמתאהבים בסטרייטים ועוד. ההתאהבות הבלתי-אפשרית הזו פוטרת אותך מההתמודדות הקשה עם היותך גייז בעולם של סטרייטים בגיל ההתבגרות ועם כל הקשיים שאתה מתאר היא מאפשרת לך לברוח אל עולם פנטזיות שבו הכול אפשרי. עם זאת, הרושם שלי הוא שאתה נאחז במקרה הספציפי הזה כמקור לכל ייסורי הנפש שלך: החרדות, האובססיות ועוד. למעשה, פיתחת כאן אובססיה ספציפית, שעם כל הקושי שבה, קל יותר להיתלות בה מאשר להתמודד עם המכלול של קשייך. אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל איש מקצוע, רצוי גיי-פרנדלי, שיעזור לך בהתמודדות הקשה הניצבת בפניך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים