למי פונים?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/09/2006 | 12:25 | מאת: KIPI

שלום ד"ר אני בן 25 ללא התנסויות מיניות... עם פנטזיה אורייטציה מינית לגברים. כל מה שקשור במגע ובמין מאיים מגעיל ומבהיל אותי.. גםן מגע פשוט יכול להרתיע אותי...אפילו מגע עצמי שלי באשכיםושיער הערווה שלי לא אפשריים... ניסיתי שתי פגכישות אצל מטפחל מיני שעיקר התמחותו בבעלי צרכים מיוחדים ,אך ככל הנראה מקום עבודותו ותחום הץמחוץו לא נץתנולי את הביטחון שהוא הכתובות שיש לי את הבטחון לתת בו אמון.... הייתי בטיפולים פסיכולוגים קודמים שנמשכו כל אחד בין 7-12 חודשים עקב חרדות וקשיים חברתיים.... כעת בפנייתי האחרונה למטפלת פרטית קוגניטיבית היא טענה שיש קודם לטפל בסוגיות המיניות ואח"כ לבדוק אם יש טעם לטפל בשאר אם כן לחזור לטיפול קוגניטיבי. והפנתה אותי למטפל המיני שאיתו לא נוצרה כימיה. עכשיו נשאלת השאלה למי פונים? למטפל מיני אחר? למטפל גייפרדנלי? ואיך מונעים מצב שזה לא יהפוך לדפוס.. שכמו שטיפולים קודמים היו מוגבלים בזמן ובמקום, לא יכולתי להביא את הנושאים האלו לחדר מתוך חשש שאשאר עימם לבד וכן, בגלל היות הטיפולים ללא אפשרות לבחירת המטפל נשארתי במצב בו אני מנסה ליצור בטחון אך ללא הצלחה.... אני חושש שבדיקת כל מטפל מדש עלול להפוך לדפוס שידחה את הטיפול בקשיים וישאיר אותם0 במקום של לא נוגעים בהם מצד אחד וסובלים מהם מצד שני..

15/09/2006 | 09:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום KIPI, קראתי את פנייתך בתשומת-לב רבה כמה פעמים ואני סבור שטיפול פסיכולוגי כוללני בגישה פסיכודינאמית עשוי בהחלט להועיל לך, אם כי דרושים לכך סבלנות ואורך רוח. (על הגישות הטיפוליות השונות תוכל לקרוא בקצרה כאן: http://giditherapy.com/faq/index.html ). נראה לי שתחושת הגועל ממגע מיני היא מקרה פרטי של החרדה הכללית שאתה מתאר וייתכן גם שהיא מבטאת הומופוביה. לכן, לא הייתי ממליץ ש"תעסיק" כמה מטפלים בזה אחר זה או במקביל לטיפול בבעיות השונות אלא תפנה למטפל - רצוי מאוד גיי-פרדנלי - שמטפל באחת הגישות הפסיכודינאמיות המקיפות את מכלול האישיות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים