קביעת נטייה מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/09/2006 | 18:42 | מאת: אמיר

אני בן 28. עד לפני כ-5 שנים קיימתי יחסי מין רק עם נשים למרות משיכתי לגברים. אם זאת להוריי סיפרתי עוד בהיותי בן 18 (לגמרי במקרה) ועד היום הם לא השלימו אם המצב ואנחנו לא מדברים על זה באופן קבוע. איפה שהוא הבעיה שאני מרגיש שאני בעצמי לא השלמתי עם זה לטווח הארוך. היו תקופות שחשבתי שהשלמתי ואם הזמן בידיעה שהסיכוי שיהיו לי ילדים עם גבר קטנים אני מתלבט שוב ושוב וחושב אם ניתן לחזור אחורה. עליי לציין שבעבר הייתי יכול לקיים בנקל יחסי מין עם נשים ועכשיו לאחר שלא קיימתי שנים רבות יש לי חשש מזה וגם קשה לי למצוא בנות שמושכות אותי (גם לבנים אני נמשך רק לבעלי מראה מעולה( וכך היו בני הזוג שלי והפרטנרים שלי. אני בעל מראה חיצוני טוב מאד ובעל מודעות גופנית גבוהה ועוסק באופן קבוע בספורט. חשבתי להתייעץ עם פסיכולוג(מוטב מאוחר מלעולם לא) אבל גם לא ברור לי על מה להתיעץ. איפשהו ברור לי שעליי להחליט לאן אני הולך. זה ברור שהכיוון הוא גברים אבל עליי כנראה ללהבין שאין אופציה אחרת או לחלופין לנסות את האופציה האחרת. הוריי מקווים שאקים משפחה עם אישה ולא היו מתנגדים שיהיה לי גבר מהצד(לתפיסתי זה דבר רע כי אני מאמין באהבה אחת ויחידה, ) אני כרגע בקשר עם גבר שצעיר ממני במספר שנים (סטודנט). ניסיוני עם נשים אינו רב במיוחד (לבן גילי) וגם באופן יחסי לא הייתי עם גברים רבים מקווה לקבל הנחיה לגבי המשך הדרך

11/09/2006 | 10:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמיר, לפי תפיסתי והתפיסה המקצועית הרווחת, בהחלט קיימת זכות קיום למושג ביסקסואליות והיא אינה, בהכרח, בריחה מהומוסקסואליות: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html . אני מכיר ביסקסואלים רבים, הנמשכים לגברים יותר מאשר לנשים, אך את הקשר הזוגי שלהם מקיימים עם אישה ומגיעים לאיזה שהוא הסדר, שבו הם נהנים משני העולמות. המטרה העיקרית בטיפול בביסקסואלים היא במעבר מגישה נוקשה של "או-או" לגישה גמישה יותר של "גם וגם". עם זאת, אינני מכיר אותך ויכול להיות שמשיכתך לנשים דעכה לחלוטין. במקרה כזה הכיוון צריך להיות עזרה להשלים עם משיכתך לגברים ומימושה כאופציה בלעדית. נשמע שהתלבטות נוספת שלך היא בין סיפוק צרכים מיידיים ובין תכניות לטווח ארוך. בטווח המיידי אתה מעדיף לספק את משיכתך לבחורים בעלי מראה מעולה (ואף מעיד על עצמך שאתה נראה מעולה) ואילו בטווח הארוך אתה עדיין שוקל הקמת תא משפחתי מסורתי. בהנחה שלא תמיד תיראה צעיר כמו עכשיו, ואולי במשך הזמן גם תצטרך להתפשר על המראה של הפרטנרים שלך, היה רצוי שבטיפול תפתח גישה גמישה יותר ולא תגביל את עצמך כל כך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים