אפסו כוחותיי.........

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/09/2006 | 17:27 | מאת: צל של גבר

שלום ד"ר רובינשטיין הגעתי למצב של עייפות נפשית טוטאלית, כל הנסיונות לבנות קשר בזמן האחרון לא הצליחו אני מנסה לשבור שיגרה וכל יום דומה לקודמו. אין ריגושים אנשים בורחים ממני כאילו משהו דפוק בי וזה גורם לי לחוסר בטחון,אני מנסה לחשוב מה לא טוב בי למה אף אחד לא מעוניין בשום קשר איתי, אני אדם שנראה טוב בעל חוש הומור מצויין, אבל לא מצליח לפתח שום קשר..... כל יום בית עבודה שינה וחוזר חלילה בלי שום משהו מיוחד ואם משהו יוצא דופן זה משהו שלילי אין לי שום התרגשות חיובית. אני יודע שהמלצת לי ללכת לטיפול ,טיפול זה הרבה כסף אין לי כסף לממן טיפול ,גם דרך קופת חולים זה 150 ויותר למפגש אני עובד מאוד קשה ואין לי כסף ללכת לטיפול ,בקושי אני גומר את החודש מבחינת מחייה. איך אפשר לצאת מהתקופה הנוראית הזאת......? האמת זה יותר שיגרת חיים מאשר תקופה מה עושים איפה אוכל לראות טיפת גיוון ושינוי חיובי?

09/09/2006 | 20:59 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום צל של גבר, אתה רואה שהנושא הוא לא גברים או נשים, אלא הריקנות הפנימית שממלאת אותך והציפייה שלך שהעניין יגיע מבחוץ. אני מניח שהריקנות הזו משודרת החוצה באיזו שהיא צורה והיא אכן צריכה לקבל מענה בצורת טיפול פסיכולוגי, שיעזור לך למצוא תוכן ומשמעות לחיים ואז גם תהייה יותר אטרקטיבי לזולת. בשלב ראשון הייתי ממליץ לך לעזוב את המרדף האין-סופי שלך אחרי בני או בנות זוג. נראה שזה מעגל קסמים שמזין את עצמו. אתה מצפה שהישועה תבוא מבחוץ, מתאכזב, מגיע לאדם הבא עמוס ציפיות ואכזבות מהניסיונות הקודמים ומשדר נואשות. ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי סביר בהחלט במרפאת חוץ פסיכיאטרית של בי"ח כללי. פנה לרופא המשפחה שלך, בקש הפניה לפסיכיאטר, הסבר לפסיכיאטר את מצבך ובקש טופס 17 למרפאת חוץ פסיכיאטרית למרכז הרפואי המרכזי במקום מגוריך. ובינתיים תרפה מהחיפושים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

10/09/2006 | 12:06 | מאת: צל של גבר

תודה רבה ד"ר רובינשטיין על התגובה ועל ההצעה האם ניתן לקבל טיפול ללא תשלום במסגרת מרפאות חוץ של בתי חולים? מה הקרטריונים שלהם לקבלה לטיפול? אני יודע שקיימות מרפאות של בריאות הנפש לא בבתי חולים שניתן לפנות לשם ולקבל טיפול חינם, אבל תור ההמתנה הוא ארוך והשירות לא כל כך יעיל אני באמת חייב לקבל טיפול מקיף לצערי אין לי את המשאבים לעמוד בו מבחינה כספית אם לא אתחיל בטיפול כלשהו מצבי ידרדר מאוד,כי לבד אני לא יכול לעמוד בהתמודדיות האלה. אשמח אם תוכל לפרט לי מה האופציות הקיימות לטיפול דחוף נפשי ללא עלות או בעלות סמלית תודה מראש

11/09/2006 | 10:22 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום צל של גבר, הקושי העיקרי בקבלה אינו ברשימת ההמתנה במרפאת החוץ הפסיכיאטרית של ביה"ח הכללי, אלא בנכונות של קופות חולים מסוימות לתת למטופל טופס 17. במידה והקופה יכולה להציע לך מרפאה ציבורית לבריאות נפש (למשל, בשירותי בריאות כללית יש מרפאות שלהן), היא תעדיף לשלוח אותך למרפאה שלה ולא לממן לך את הטיפול במרפאת חוץ פסיכיאטרית. אם אני זוכר נכון, אתה תושב ירושלים והמרפאה המומלצת ביותר היא המרפאה הפסיכיאטרית של הדסה עין-כרם. בכל מקרה, גם אם תופנה למרפאה ציבורית שלא במסגרת בי"ח, עדיף על מצב של חוסר טיפול בכלל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friednly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים