ביסקסואליות ברכה או קללה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/06/2006 | 21:57 | מאת: maple

נכתב לאחר עיון במאמרך על הביסקסואליות. אני מגדיר את עצמי הומו למרות שאני נשוי כ10 שנים לאשה ואנו מגדלים את ביתנו המשותפת. אשתי הכירה אותי כהומו ובגילך 25 לא היה לי שום נסיון מיני עם אשה , רק עם גברים - אני נמשך מאוד מינית לאשתי ומערכת הזוגית שלנו היא מונוגמית - זה הוא ערך החשוב גם לי ועקרוני לתחושת הביטחון והאינטימיות בתא המשפחתי להבנתי. אך אני חייב להודות כי סוג האנרגיה המינית ,עבורי לפחות, שונה מיחסים עם גברים ליחסים עם אשתי (לא היה לי מעולם ניסיוון ולא נכונות להשקיע אנרגיה במאמץ למצוא קשר מיני עם אשה אחרת מלבד אשתי) - כך שאני מוצא עצמי נאלץ לוותר על חלק מחיי המיניים בתמורה ליציבות/סיפוק התא המשפחתי. לעיתים עולים משברים - אני לא יודע אם ביסקסואליות עבורי היא רק ברכה למרות שבטוח שאינה רק קללה. הראה לי דרך אחרת להסתכל על זה נב. אנא הוסף ביבליוגרפיה למאמרך המעניינים בבקשה.

10/06/2006 | 08:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום maple , תודה על עניינך במאמרי http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html אם הבנתי נכון, אתה נמשך מאוד לאשתך, מקיים איתה יחסים לא מתוך כורח אלא בהחלט נהנה מכך והמונוגמיה שלך מתבטאת בהימנעות מיחסי מין הן עם נשים אחרות והן עם גברים. ההנאה משני העולמות, עליה אני מדבר במאמרי, היא פוטנציאל הניתן למימוש בהתאם למצבו המשפחתי והאישי של האדם ולמערכת הערכים שלו. רובנו איננו מממשים את כל הפנטזיות שלנו ונקודות מבט נוספת יכולה להגדיר את משיכתך לגברים כפנטזיה בלתי ממומשת המתנגשת עם חיי המשפחה שלך בדיוק כשם שיש סטרייטים הנמשכים לנשים אחרות ואינם מממשים את משיכתם זו. יש אמנם הומוסקסואלים וביסקסואלים נשואים רבים, המקיימים יחסי מין עם נשותיהם ועם גברים וחיים עם זה בשלום, אך אם זה לא מתאים לך, אתה יכול כאמור להתייחס למשיכתך לגברים בדיוק כמו שסטרייטים מתייחסים למשיכתם לנשים אחרות, לפעמים מממשים ולפעמים לא. מאמריי נכתבו במשך מספר שנים לעיתון "הזמן הוורוד" ובתור טורים פופולאריים אין להם רשימה ביבליוגרפית, כנהוג בחומר אקדמי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים