תגלית מכאיבה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/06/2006 | 09:02 | מאת: רעייה

שלום לד"ר רובינשטיין, בימים אלה גיליתי שבן זוגי (למעלה מ-10 שנים והורים לילדים) נפגש לאחרונה עם גברים (עד אז כל הקשרים שלו היו עם נשים בלבד, היו לו מספר חברות לפני נישואנו). אני יודעת כבר כמה שנים על משיכתו לגברים, למרות שהנושא מעולם לא עלה בינננו. גם כעת אני העלתי את הנושא והוא הודה (לדעתי הוא מסוגל לאונן על גברים בלבד וכך גם הפנטזיות שלו...). בן-זוגי אמר שהוא חיפש מין בלבד ואין סיכוי לאהבה ו/או זוגיות עם גבר.לטענתו הוא לא רואה עצמו חי עם גבר לעולם. לדבריו הוא אוהב אותי ולא רוצה לפרק את הקשר ואף ינסה להפסיק את מגעיו עם גברים. הסקס ביננו הלך והדרדר עם השנים והיה מקור רוב המריבות שלנו (אני רציתי יותר, הוא פחות... הכעיס אותי גם שרוב הפעמים היו ביוזמתי ועוד כל מני...), לאחרונה, לאחר ה"ווידוי" הקשר הפיזי הפך מדהים. אנטנסיבי ומספק! אני מאוד אוהבת אותו ולא רוצה לאבדו, למרות הידיעה (המאוד מכאיבה...). אני לא ממש מאמינה בבי-סקסואליות אצל גברים, האם אני טועה? תחושתי היא שמי שנמשך לגברים לא יכול אחרת... האם יש עתיד ליחסים שלנו? או שהקשר ממשיך מתוך חמלה ורחמים שלו כלפי (וגם אהבה, אבל מהסוג הלא נכון...). מצפה לעצה.

06/06/2006 | 09:27 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

רעיה יקרה, אין "אהבה מהסוג הלא נכון". מניסיון רב בטיפול בביסקסואלים (ויש בהחלט מקום לקבוצה זו) למדתי שאפשר להגיע להסדרי חיים סבירים ביותר בחלק גדול מהמקרים. קודם כל, חשוב להכיר בכך שיש גברים ביסקסואלים הנמשכים גם לגברים וגם לנשים (ראי מאמר קצר בנושא: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html ). שנית, טענה ששמעתי דווקא מנשותיהם של ביסקסואלים (ואפילו של הומוסקסואלים בלעדיים) היא שבגידת גבר עם אישה אחרת הייתה מכאיבה להן יותר ומהכרות עם חיי הנישואין של חברותיהן הקרובות, הנשואות לסטרייטים, הן מעדיפות את הקשר עם בעליהן. אילו היית מדווחת רק על הקשיים בחיי המין שלכם לאורך השנים, הייתי מציע לך לשקול פרידה, אך השיפור הרב שחל בחיי המין שלכם מאז הגילוי בהחלט משאיר מקום לאופטימיות ואינו מצדיק צעדים חפוזים. המלצתי היא לפנות למטפל גיי/בי-פרנדלי כדי לנסות למצוא את ההסדר המתאים לכם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים