מתי נקבעת הזהות המינית?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/05/2006 | 18:57 | מאת: אני

שלום , באיזה גיל נקבעת למעשה הזהות המינית? האם ייתכן כי עקב גורמים סביבתיים תוחלף הזהות המינית בגיל מאוחר יחסית (שנות העשרים למשל) או שזה היה שם קודם ופשוט לא בא לידי ביטוי ? האם יש שוני בין הומואים ללסביות מבחינת הסיבות הגורמות לנטייה המינית לבני מינם/ן ?

26/05/2006 | 09:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אני, הסיבות להומוסקסואליות מהוות נושא למחקרים ולמאמרים תיאורטיים עשרות שנים. רק במקרים של ביסקסואליות (משיכה לשני המינים) אנו מכירים את תופעת הסדרתיות http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html, אשר בה, בגלל קשיים שונים, האדם מקיים קשר בתקופת חיים אחת עם בני מינו ובתקופת חיים אחרת עם בני המין השני. ברוב המקרים, כאשר קיימת משיכה מינית לבני אותו מין היא נשארת כל החיים. כשמדובר בסיבות הפסיכולוגיות, הדינמיקה המשפחתית שאנו משערים שהיא מובילה להומוסקסואליות אכן שונה ממשפחה למשפחה, אם כי לפי ההשקפה הפסיכואנליטית, קיימים דפוסים כלליים המאפיינים דינמיקה זו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים