זהות מינית ומצב רוח

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/05/2006 | 13:09 | מאת: דני

ד"ר שלום, בן 29 , דו מיני (נראה לי)... נוטל סרוקסט עקב חרדות מזה כשנה... זמן רב שמתי לב ל"תופעה" שאחרי שאני מאונן כשאני חושב על גברים מצב הרוח שלי ממש משתנה למשך יום -יומיים: אני נעשה אפטי וחסר מרץ.. לעומת זאת לאחר שאני ממפנטז על בנות ההרגשה היא מאד טובה: המרץ חוזר וגם האופטימיות.... אני ממש בדילמה מה לעשות. האם אלה רגשות אשם שגורמים לכך? אולי כל המשיכה לגברים באה ממקום שהוא לא טוב? מה אפשר לעשות? מתוסכל..

04/05/2006 | 09:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דני, התופעה מוכרת ומן העובדה שהיא מופיעה רק אחרי אוננות על גברים (ולא על נשים) ניתן ללמוד בבירור שמדובר בביטוי של הומופוביה (פחד אי-רציונאלי מהומוסקסואליות) עצמית. במילים אחרות, מצד אחד, הפנמת את הדעות הקדומות השליליות של החברה הסטרייטיית בה גדלת ומצד שני, יש לך משיכה לגברים. בין השניים נוצר קונפליקט שאכן מתבטא ברתיעה שאתה מרגיש אחרי אוננות על גברים. המלצתי היא לפנות למטפל פסיכודינאמי גיי-פרנדלי שיעזור לך לקבל את משיכתך לגברים כלגיטימית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים