שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/04/2006 | 21:08 | מאת: אחות

גיליתי היום שאחי הקטן החייל מנהל מערכת יחסים רומנטית עם בחור אחר בערך בגילו מזה חצי שנה. יש לציין, שגדלנו בבית של שלוש בנות גדולות ובן זקונים, בו אמא היא דומניננטית ואבא מרוחק מאד רגשית. בינה לבין אחי הקטן היו תמיד יחסים מלאי חום ורגש. אנו גרים בבית דתי-ליברלי ומכיוון שכך הוא למד בבית ספר של בנים בלבד ולכן לא התרגשנו שלא היתה לו חברה עדיין. גם לי לא היה חבר עד לתקופת הצבא. יש לציין שכל ילדותו הוא מאד אהב בנות, מאד התעסק עם זה ותמיד אימץ לו כוכבניות יפות להערצה. השאלה שלי: עד כמה אפשרי שהמערכת יחסים הזו היא חד פעמית, בבחינת ניסוי ותעייה בגיל צעיר, ושאחר כך הוא גם יגלה את הבנות? האם זה אפשרי לאחר מערכת יחסים של חצי שנה עדיין להאמין שמדובר במשהו שלא יתפתח לחיים בוגרים הומוסקסואליים? זה ישבור את ההורים שלי.

14/04/2006 | 10:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אחות, את אמנם לא מציינת את גילו של אחיך, אך בכל מקרה לא ההתנסות בת החצי שנה היא זו שהפכה אותו להומוסקסואל, אלא רק מהווה ביטוי של נטיותיו. מחקרים מעידים על כך שהמגעים הראשונים של הומוסקסואלים אכן מתרחשים בגיל ההתבגרות. הצד החיובי של המטבע הוא שאחיך הצליח לקיים מערכת יחסים רומנטית ומשמעותית. הורייך בוודאי לא ישמחו על התגלית כשיידעו עליה, אך למרות שהם דתיים (ואולי אפילו בגלל שהם דתיים וגם ליבראליים), הם יבינו בצורה זו או אחרת שהדבר אינו ניתן לשינוי ושאין להם ברירה אלא לקבל את בנם כמו שהוא ולתמוך בו. בבוא הזמן, ניתן לחשוב גם על השתתפות בקבוצת תמיכה להורי הומוסקסואלים, שעוזרת מאוד להורים לקבל את הנטייה המינית של צאצאיהם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים