בבקשה תענה לי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/02/2006 | 16:23 | מאת: יעלי

לום לך דר רובינשטיין פניתי אליך לפני בערך כ3 חודשים ואני פונה שוב בתקווה שאוכל להמשיך ולקבל הכוונה טובה לגבי היחס שלי לבני. כתבתי לכם שבני בין ה13 וחצי ניהל צטים עם בחורים בוגרים וגילה ידע בכל מה שקשור ליחס בין גברים. מיהו האקטיבי ומיהו הפסיבי ובכלל. כשראיתי את השיחות האלה כמובן שהערתי ושאלתי לפשר העיניין והוא השיב שזה סתם משחק שהחברה עושים ושהידע שלו מסיפורים ושאין לו קשר עם גברים. הסברתי לו כפי שהנחת אותי שזה מסוכן והוא קטין ואסור לו לקייםי יחסי מין והשתדלתי להיות חברה ולהבין מה קורה. לאחר שהבטיח את מה שהבטיח גיליתי שהוא ממשיך לנהל שיחות עם בחורים וטוען שהוא פסיבי. וסיפר שהוא אוהב להחצין את עצמו ובאמת הוא הולך עם שיער ארוך וניראה מאוד נשי ולא גברי. הערנו לו על כך לא מעט פעמים ולא ניראה שמזיז לו. בשיחות שלו אני מוצאת אותו מתלהב מהבחורים הבוגרים ומנסה ליזום פגישות איתם. שאלתי אותו אם יש לו עדיין קשר במסנגר עם בנים אחרים והוא תמיד משיב בשלילה וטוען שמה שראיתי היה מיזמן ומאז הוא לא עושה את זה. יום אחד גם היתה התפרצות שלו והוא בכה ואמר שהוא לחוץ ולא יודע מה הוא אוהב ומה הזהות שלו ושהוא מבולבל. שאלתי אותו אם הוא רוצה ללכת לפסיכולוג והוא סירב. תמיד הוא אומר לי ל תפחדי אמא אני לא הומו אני מבטיח לך. מצאתי שיחה שלו נוספת בה הוא מנסה להזמין בחור להגיע לפגישה של פורום גיימר בו הוא פעיל והוא טען בפני הבחור שכיף לו שם כי כולם הומואים או לסביות. וכולם נוגעים אחד בשני. בשיחה נוספת בחור שאל אותו אם הוא יצא מאהרון ומישהו יודע על הנטיות שלו והוא השיב החברים יודעים המשפחה לא. ברור לי שהוא שיקר את אותו בחור מאחר ואני קרתי שיחות שלו עם חברים קרובים ובנות וזה לא משתמע כך. בכל אופן בפורים הוא אמור לצאת לפגישה עם כל הפורום ואני ממש עובדת עיצות כיצד להיתיחס לילד ולכל המצב הנוכחי. אודה לך על היתיחסותך יעל

23/02/2006 | 09:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעלי, אני זוכר היטב את פנייתך המקורית ואת תגובתי אליה. בתגובתי ניסיתי להפריד בין השיחות של בנך בצ'אט, שהן בהחלט מותרות, ובין קיום יחסי מין בגילו עם בוגרים, דבר שאכן יש לאסור עליו בשלב זה (אם כי האיסור מתייחס יותר לבוגרים המקיימים יחסי מין עם קטינים). מתיאורך את התנהלות העניינים מאז נראה לי שאולי לא הסברתי מספיק טוב את ההבדל בין שני הדברים. בנך נמשך, ככל הנראה, לבנים/גברים. הוא גם יודע לקרוא לילד בשמו ומודע לכך בצורה מלאה. לפי תיאורייך, אין לך ברירה אלא לקבל את נטייתו המינית ולתמוך בו. אני מבין את הקושי לעשות זאת ואם יש צורך בייעוץ פסיכולוגי, הרי שאת הייעוץ הזה את או אתם (ההורים) צריכים לקבל מיועץ שהוא גיי-פרנדלי (ולא ממישהו שינסה להשלות אתכם כאילו זה יעבור עם הגיל או ניתן לשינוי). בצורה כזו תתאפשר גם תמיכה לבנך ומה שלא פחות חשוב יפחת במידה ניכרת הצורך שלו לשקר, צורך שבעצם נכפה עליו כרגע. זאת בכפוף לכך שנער בן 13 אינו אמור לקיים יחסי מין בפועל עם בוגרים כל עוד הוא קטין. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים